AKP 'Hayırlı Ramazanlar' Diyor: Hurmaya Zam

TAKİP ET

Ramazana sayılı günler kala hurma fiyatlarına yüzde 35 zam geldi.

Ramazan ayı yaklaşıyor. Müslümanlar 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece sahur yaparak oruç tutmaya başlayacak. Müslümanların bilhassa Ramazan ayında yoğun olarak satın aldığı hurma fiyatlarına zam geldiği bildirildi.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre hurma fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 35 zamlandı. Ramazan ayına hazırlandıklarını belirten Eminönü esnafı Mahmut Yıldız, "Hurma fiyatları 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde de indirim yapıp fiyatları geri çekeceğiz" dedi.

Artık müşterileri beklediklerini belirten bir başka esnaf Mustafa İğde ise "İran hurması var paket 25 TL, Kudüs hurması 100 TL, Medine 85 TL, Kudüs hurmasının büyük olanları ise 160 TL’den satıyoruz. Talep şu anda az var fakat bir iki güne yoğunluk başlar. Ramazana iki gün kala kuyruk oluşur sonrasında ise ramazanın ilk 10 gününe kadar devam eder satışlar" dedi.

İğde "Geçtiğimiz sene Kudüs hurmasını 65 TL’ye satıyorduk bu sene 100 TL’ye satıyoruz. Yüzde 35 zam geldi diyebiliriz. Vatandaş en fazla yarım kilo alabiliyor" ifadelerini kullandı.

akp hayırlı ramazanlar mesajı diyor hurmaya zam hurma zam