AKP: Laiklik Prensibinin Anayasada Korunması Gerektiğini Düşünüyoruz

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik dikkat çekici bir açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde MYK toplantısı sürdüğü sırada yaptığı açıklamalarda FOX TV muhabiri Barış Kaya'nın basın toplantısına alınmamasına ilişkin olarak "Burada durumları kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Bazılarının takıntılı bir şekilde ağır ifadeleri olsa da biz bunu kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Buradaki yalanlardan bir tanesi burayı düzenli izleyen biri değildir. 3-4 ayda bir buraya gelen biridir. Buraya her girdiğinde de toplantıya alınmaması ya da soru sorulmaması gibi durum söz konusu değildir. Buradaki sorun kuralların uyulmamasıdır. Bu muhabir arkadaş uyarıldığında sorun çıkmıştır. Hatta FOX yönetimine de iletilmiştir.

Bu muhabirin şahsi davranışlarıyla ilgili bir problemdir. Bunu getirip daha sonra ana haber bülteninde FOX'un kurumsal yapısına yönelik söylüyor. O bizim aldığımız kararı da eleştirebileceksiniz ama kamuoyuna doğru bilgi vereceksiniz. Rahatlıkla arayıp burayı sorabilirsiniz. Diğer muhabir arkadaşla hiçbir problem yaşanmamıştı. Bir kurumsal meseleyi ifade ediyor. Bunların gazetecilikle alakası ne var. Kurumsal bir mesele değildi bir muhabirin kişisel davranışlarına yönelik bir durumdu" diye konuştu.

Laiklik Prensibinin Anayasada Korunması Gerektiğini Düşünüyoruz

Eski AKP Milletvekili Resul Tosun'un laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğine yönelik skandal açıklamasına da değinen Ömer Çelik, "Sayın Resul Tosun'un da Engin Özkoç'un ifadelerine de katılmıyoruz. Laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde laikliğin anayasadan çıkmasını AK Parti olarak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Laiklik Prensibinin Anayasada Korunması Gerektiğini Düşünüyoruz