AKP'li Bakan Nebati: Kimseyi Enflasyona Ezdirmedik, Ezdirmeyeceğiz

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kimsenin enflasyona ezdirilmediğini iddia etti.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toz pembe açıklamalara devam ediyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları nedeniyle Türk milleti her geçen gün fakirleşiyor ve zamlarla eziliyorken AKP'li Bakan Nebati toz pembe açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuştu. 

Enflasyonla ilgili sıkıntıların aşıldığını ileri süren AKP'li Bakan Nebati, Türkiye ekonomisinin faiz-kur kıskacından çıkarılarak öngörülebilir istikrarlı bir şekilde yönetildiğini iddia etti.

AKP'li Bakan'ın açıklamaları şöyle: 

"Savaş var Karadeniz'de. Bize diyorlar ki ne yapacaksınız, bu işin üstesinden nasıl geleceksiniz? Diyoruz ki 2 yıl önce, 20 yıl önce nasıl yola çıkarken zorlukların üstünden bu milletle ve dava arkadaşlarımızla geleceğiz dediysek şimdi de aynı şeyleri yapıyoruz.

Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız. Türkiye ekonomisini faiz-kur kıskacından çıkardık ve ülkeyi öngörülebilir istikrarlı bir şekilde yöneten dirayetli liderimizle birlikte koşuyor ve yorulmadan bütün sorunların üstesinden geliyoruz. Bu gurur tablosu hepimizin, Türkiye'nin.

Sosyal medyada yalan haberleri yayanlar, onlar karamsarlıklarıyla kalsınlar, birbirlerini yemeye devam etsinler, bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21. yüzyıla damgasını vuruyor. Hükümetlerimizin uyguladığı her politikayla bu ülke sorunları üzerinden geliyor. 

Kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Hiç kimse bu ülkenin yatırımcısına girişimcisine engel koyamaz. Önümüzü kapatacak her türlü bürokratik engelin üzerine gideceğiz.

 Hiç kimse bu ülkenin girişimcisine, yatırımcısına engel koyamaz.

"İHRACATIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Biz İstanbul'da fuar yapıp, fuarda yurt dışı insanlar gelsin ürettiğimiz makineleri satmaya çalışalım derken, onlar bize sen niye bürokrasiyle uğraşıyorsun deyip belediyenin emrindeki zabıtaları yabancı girişimcilere, yabancı müşterilerimizin önüne salarak ihracatımızı engellemeye çalışıyorlar, onların anlayışı bu. 'Engel koy, yollarını tıka, insanlar iş yapmasın' Nasıl ki yurt dışına haber gönderiyorlarsa; geliyor Maliye Bakanımız, bakanlarımız önlerine set koyun, ket koyun diyorlarsa biz oradaki bütün setleri, ketleri kaldırırız. Bizim belediyelerimiz zabıtalarıyla gidip üreticinin önünü kesmez, ihracat yapmaya çalışanların önlerini kesmez, bizim belediyelerimizin zabıtaları gider ben senin önünde ne yapabilirim der.

Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti iktidarının siyasetçisi de, bürokratı da, belediye başkanı da tek bir görev üzerine; bu ülkenin çıkarları neleri gerektiriyorsa onları yapın anlayışıyla hareket eder.
 
Türkiye, dünyanın en önemli en güçlü ve masada olan ülkelerinden. Daha ne istiyoruz?"

Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza… Şu anda Türkiye aldığı önlemlerle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış dünyanın en önemli güçlü ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Hepimiz bir ülkü peşindeyiz. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak. Bırakın onlar başlarını duvara vursunlar. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. KDV’yi temel gıda da yüzde 1’e düşürdük. Çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da gideceğiz. Bu ülkenin çıkarları nereyi gerektiriyorsa oraya gideceğiz. Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde üçüncü sıraya kadar yükseldi."

nureddin nebati enflasyon akp kur-faiz döviz kuru faiz bürokrasi bürokratik