AKP'li Bakan Nebati, Londra'da Yatırımcılara Döviz Kurlarında İstikrar Sağlandığını Anlattı

TAKİP ET

Yabancı yatırımcı bulmak için Londra'ya giden AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu.

7-8 Şubat tarihlerinde Londra'da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dönüşte açıklamalarda bulundu.

Umduğunu bulup bulamadığına ilişkin pek bir şey söylemeyen AKP'li Bakan Nebati, uzun uzun sayı vererek pek mühim bir iş yapmış gibi görünmeye çalıştı. 

AKP'li Bakan Nebati, "Toplam 2 gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi katılım sağladı ve toplam 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildi. Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen toplantılarda, Türkiye Ekonomisinin görünümüne ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı. Buna ek olarak Türkiye Ekonomi Modeli hakkında kapsamlı bilgiler verildi ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu" dedi.

Yatırımcılara döviz kurlarında istikrar sağlandığını anlattığını belirten AKP'li Nebati, enflasyonun da geçici olduğunu iddia etti. 

AKP'li Bakan  Nebati, "Türkiye’nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansı, sağlıklı kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve düşük borçluluğu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta ön plana çıkan ve önemli bir potansiyel barındıran gelişmekte olan yıldız bir ülke olduğu toplantılarda vurgulandı. Ayrıca, döviz kurlarında sağlanan istikrar ile birlikte ülkemizdeki enflasyonun geçici olduğu toplantılarda dile getirildi. Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalındı" 

nureddin nebati londra Hazine ve Maliye Bakanlığı hazine ve maliye bakanı enflasyon döviz kurları