AKP'li Bakan Nebati: Ülkemiz Şoklara Dayanıklıdır

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiltere ziyareti sonrası konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları sonucunda mahvolan Türk ekonomisini toplamak için yabancı yatırımcı aramak amacıyla yurt dışında olan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiltere'yi ziyaret etti.

Londra'da uluslararası finans şirketlerinin, üst düzey yöneticileri ve yatırımcılarıyla dün gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından soruları yanıtlayan AKP'li Bakan Nebati, göreve  atandığı ilk günden itibaren gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasa aktörleriyle toplantılar yaptığını belirtti.

AKP'li Bakan Nebati, Londra'da sadece bir gün içerisinde 15'i varlık yönetim şirketi, 15'i uluslararası kalkınma ve yatırım bankası, 4'ü özel sermaye ve altyapı fonu olmak üzere 40'a yakın üst düzey yöneticiyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Enflasyonun son iki  yılda tüm dünyada yükselişte olduğunu söyleyen AKP'li Bakan, "Enflasyonu düşürmeye yönelik bir dizi adım attık ve atmaya da devam edeceğiz. Makroekonomik göstergelerin düzelmesiyle Türkiye ekonomisine duyulan güvenin daha da artacağına olan inancımız tamdır." dedi.


"Ülkemiz Şoklara Dayanıklıdır"


Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı sonrasında Rusya'ya yönelik yaptırımlardan tüm ülkelerin etkilendiğini belirten AKP'li Bakan Nebati, Türkiye'nin bu tür küresel risklere hazırlıklı olduğunu ileri sürerek, "Hayata geçirdiğimiz politika adımlarımız sayesinde ekonomimizdeki kırılganlıkları azalttık. Ülkemiz gerek güçlü kamu maliyesi gerek sağlam bankacılık sektörüyle şoklara son derece dirençlidir" değerlendirmelerinde bulundu.


Rusya'dan Çıkmak İsteyne Şirketler


Rusya'dan çıkmak isteyen şirketler için Türkiye'yi daha da cazip kılmak amacıyla neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerini de paylaşan AKP'li Bakan Nebati, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye ekonomisinin uluslararası arenadaki rekabet gücünü artırmak için yatırımcı güvenini desteklemeye yönelik kararlı çabalarımız devam etmektedir. Bu çerçevede beşeri sermayesini güçlendirici yönde eğitim, beceri ve işgücü alanındaki reformlara odaklanmak, firmaların küresel değer zincirine entegrasyonunu sağlayıcı adımlar atmak, endüstride dijital dönüşümü hızlandırmak, katma değerli ve yenilikçi üretim ile verimliliği artırmaya yönelik politikalara yoğunlaşmak, önümüzdeki dönemde de en temel önceliklerimiz olacaktır. Türkiye Ekonomi Modeli ile makroekonomik istikrarı sağlayarak ve yüksek katma değerli yatırımları teşvik ederek; üretim, ihracat ve istihdamı artırmayı amaçlıyoruz. Böylece cari açık sorununu kalıcı olarak çözmek, orta gelir tuzağını aşmak ve küresel değer zincirlerinde üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz."

akpli bakan hazine ve maliye bakanı nureddin nebati küresel riskler ekonomi modeli