AKP'li Bakan Nureddin Nebati, İYİ Partili Bilge Yılmaz'a Cevap Verdi

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz'a cevap verdi.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz'ın SDR eleştirisine ve televizyon davetine cevap verdi. Bilge Yılmaz, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında yaptığı açıklamada AKP iktidarının IMF'den 6,5 milyar dolar borç aldığını söylemişti. Nebati ise bunu yalanlamıştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Nebati'ye seslenen Bilge Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bakan Nureddin Nebati, halkımızı aydınlatma çabanız için teşekkürler. IMF’nin son yaptığı SDR tahsisini kullanmaya kalkarsanız kullanılan tutar üzerinden SDR faizi ödemeniz gerekmektedir.

"SDR Bir türk Kredi Kullanma Hakkıdır"

Her ne kadar SDR faizi düşük olsa da bir borç yükü oluşturmakta ve borç ödeme kapasitemizi de olumsuz etkilemekte. Yani SDR bir tür kredi kullanma hakkıdır (Credit Line). Sayın Altaylı’nın programında belirttiğim gibi bir kredi alma hakkı elde ettik. Bu miktarı da Merkez Bankası rezervlerimize ekledik. Detayını öğrenmek isteyenler aşağıdaki linkten 26-30. paragrafları okuyabilirler. Rezerv konusuna girmişken Merkez Bankası 2019-2020 döneminde 128 milyar dolar ve bu sene şu ana kadar 70 milyar dolar döviz satışı gerçekleştirdi. Bu konuda da aynı hassasiyeti göstermenizi ve açıklama getirmenizi bekliyoruz. Son olarak, dilerseniz birlikte katılacağımız bir yayında tüm bu konuları tartışabiliriz. Bu sayede vatandaşlarımızı da gercek anlamda bilgilendirmiş oluruz."

Nebati'den Cevap

Buna cevap veren Nureddin Nebati, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın hocam, kamuoyunu doğru bilgilendirmek bizlerin olduğu kadar siz muhalefetin ve akademisyenlerin de görevi. Öte yandan paylaşımınızı hayretle okudum. SDR tahsisatı bir kredi değildir, IMF’nin resmi internet sitesinden de teyit edebilirsiniz

Televizyon davetiniz için teşekkür eder, zamanımı milletime hizmet için harcamayı tercih ederim."

akpli bakan hazine ve maliye bakanı nureddin nebati iyi parti iyi partili bilge yılmaz cevap verdi imf kredi aldığı iddiasına