AKP'li Bülent Turan'dan Erdoğan'ın Soylu'yu Yalanlamasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun "ABD taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

İstiklal Caddesi saldırısının ardından olay yerine giden AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliği'nin taziye dileklerine ilişkin "Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" demişti.

Bunun ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soylu'nun sözlerini yalanlarcasına ABD dahil çok sayıda ülkenin taziye dileklerine bir teşekkürle yanıt vermişti.

"Soylu'nun Açıklamaları Duygusal Yoğunluklu"

Bundan bir gün sonra Meclis Genel Kurulu'nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bakan Soylu'nun açıklamaları duygusal yoğunluklu" açıklamasını yaptı.

Bu açıklamaya ilişkin Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Bülent Turan, "Tek başına duygusallık yok konuşmamda. Amerika'nın yaptıklarını anlatıyorum ve duygusallık diyorum. Bakan Soylu yanlış yaptı demiyorum" dedi.

"Bakanlarımız Kıymetli Ama Cumhurbaşkanımızın Durduğu Yerde Durmak Zorundayız"

Aytunç Erkin'in "Sayın Soylu ile Erdoğan arasında farklı değerlendirmeler ve çizgi var" hatırlatması üzerine Turan, şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız. Kendisinin durduğu yeri çok önemsiyoruz. Bakanlarımız da çok kıymetli ama biz cumhurbaşkanımızın durduğu yerde durmak zorundayız."

Fatih Altaylı'dan İstiklal Caddesi Saldırısı Yazısı: 'Bombacı Terörist Kadın Anlatıyor'

bülent turan erdoğan soylu yalanlamasına açıklama istiklal caddesi