AKP'li Cahit Özkan: Benzin ve Mazotun En Ucuza Satın Alınabildiği Ülke Türkiye

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, en ucuz benzinin Türkiye'de satıldığını iddia etti.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan dünyada benzin ve mazotun en ucuza satın alınabildiği ülkenin Türkiye olduğunu iddia etti.

Türkiye, fantastik ekonomi teorilerini tek adam sistemiyle hayata geçirmeyi başaran AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetiminde tarihinin en derin ekonomik buhranıyla karşı karşıya.

Türk lirasının yaşadığı tarihi değer kayıplarıyla birlikte 15 liraya ulaşan benzin fiyatları, Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya saldırmasının ardından 18 lirayı geride bıraktı. Motorin ise 19 lirayı buldu. Brent petrolün yükselişinin sürmesi nedeniyle akaryakıt fiyatlarının artışının süreceği tahmin ediliyor.

Ancak AKP'liler soruna çözüm üretmek yerine sorunun varlığını inkâr etme konusundaki ısrarlarını sürdürüyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de yaptığı açıklamada "Küresel anlamda emtia fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu oldu. Dolar bazında 2 kat, buçuk kat. Biz dünyada petrol fiyatlarının uluslararası borsalarda belirlenmiş olmasına rağmen, baktığımız zaman bir petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye. Bakınız, yüzde 50 yüzde 40 Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır" ifadelerini kullandı.

cahit özkan petrol mazot benzin en ucuz akp grup başkanvekili