AKP'li Cumhurbaşkanı: Faizi İndiriyoruz, Enflasyon Daha da Düşecek

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan fantastik ekonomi teorisini bir kez daha yineledi.

Giresun Belediyesi önünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdiden Türk tarihinin en nahoş sayfalarından biri olarak yerini alan derin ekonomik buhranı getiren fantastik ekonomi teorisini yineledi.

"Faizi İndireceğiz ve İndiriyoruz"

20 Aralık'ta yapılan operasyonu öven Erdoğan, "Önce piyasanın kendi dinamikleri içinde bu dalgalanmanın durulmasını bekledik. Baktık, bu iş milletimize ciddi zararlar verecek bir yere doğru gidiyor hemen tedbirlerimizi aldık, mekanizmalarımızı kurduk ve kuru tekrar istikrara kavuşturduk" dedi.

"Faizi İndiriyoruz, Enflasyon Daha da Düşecek"

"Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüştüğünü biliyoruz, görüyoruz" diyen Erdoğan, "Faizle mücadelemi biliyorsunuz, faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek, daha da düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk mu? Tuttuk ve 4 bin 250 liraya asgari ücreti çıkardık mı? Çıkardık. Memur ve emekli maaşlarına kadar çalışanlarımızın gelirlerinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik" diye konuştu.
 

recep Tayyip Erdoğan akpli cumhurbaşkanı faiz faizi indiriyoruz enflasyon düşecek