AKP'li Cumhurbaşkanı: Her Alanda Stokçuluk Yapılıyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin içine düştüğü derin ekonomik krizi "stokçulara" bağladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kötü yönetiminde Türk lirasının reel değeri tarihinin en düşük seviyesine kadar geriledi ve enflasyon zirveye ulaştı.

Ancak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendi başarısızlığını sürekli olarak birilerine mâl etme gayretlerini sürdürüyor.

Son olarak hayat pahalılığına ilişkin "stokçuluk" açıklaması yapan Erdoğan, "Stokçuluk biliyorsunuz, Diyanet İşleri Başkanımın yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde de haramdır. Böyle bir şeye gidemezsiniz. Fakat görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var, her alanda. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Birçok kapalı otoparklara sıfır otomobiller depolanmak suretiyle onun da stokçuluğunu yapıyorlar. Hele hele gıdada stokçuluk yenilir, yutulur bir şey değil. Onun için şu andaki cezai müeyyide çok düşük" ifadelerini kullandı.

Stokçuluk Yapanlara Büyük Cezai Yaptırımlar Geliyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a bu konuda hazırlık yapma talimatı verdiğini belirten Erdoğan, "Bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Ondan sonra yine yapabiliyorsa yapsın bakalım stokçuluğu. Bu işin başka çıkar yolu yok. Bedelini ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun? Bunun bedelini ağır ödeyeceksin. Çünkü vatandaşımıza, hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz 'Buyur yoluna devam et' diyemeyiz. Ne gerekiyorsa, başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere gerekli adımları atacağız, üzerine üzerine de gideceğiz bu işin" şeklinde konuştu.

Tek Adam Ekonominin Kitabını Yazdı: Türk Lirası Tarihinin En Değersiz Günlerini Yaşıyor

akpli cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ekonomi stokçuluk açıklaması