AKP'li Cumhurbaşkanı Konuştu: Dolar 10,40'a Düştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla birlikte dolar kurunda yine oynaklık yaşanmaya başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmaya başlaması ile birlikte dolar kuru 11,56 seviyesinden 10,40 seviyesine kadar düştü. Dolar kuru şu sıralarda 10,61 seviyelerinden işlem görüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:



"Hazırlığınızı 2024 yerel seçimlere değil, 2023 Haziran seçimlerine göre ayarlamanızı istiyorum. Teşkilatlarımızla belediyelerimizin birlikte çalıştığı yerlerde başarısızlık söz konusu olamaz. Birbirimizin sırtına, başına basarak çalışamayız.

Bir şekilde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa teşkilatlarımız da ona uyacaktır. Belediye başkanına kibir yaraşmaz. Biz tevazu sahibi olmaya mecburuz.

Kuluz kul, eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Ben 1.85 boyundayım dolayısıyla mezarım da ona göre büyük olacak, diğerleri düşünsün. Takdiri ilahi neyse o olacak. Onu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez. Biz ne diyoruz? Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Onun için sizlerden ricam, teşkilatlarımızın ahenk içinde çalışması konusunda vereceğiniz katkılardan dolayı en büyük şükranlarımı sunuyorum. Hiçbirinizin size olan güvenimi, itimadımı, umudumu boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum.

Belediyelerin ülke yönetimine giden yoldaki önemini sadece biz görmüyoruz. Muhalefet de aynı gerçeği tespit ettiği için var gücüyle bu alana yükleniyor. Bizden farklı olarak hizmet üzerinden değil, kamuoyunu yönlendirme faaliyetleriyle bunu yapmaya çalışıyorlar. İşte bu ara bir 80 bin lira daha kazandım. Adamın işi gücü yalan. O iftira attıkça yargı da sağ olsun olumlu kararlar veriyor.

Her birinin başına bir ajans dikmişler. O ajanslara da verdikleri paranın haddi hesabı yok. Muhalefet belediyeleri bir yığın yalanla, cilayla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ederek idare ettiler. İstanbul'da Ankara'da bunu yaptılar. İkinci yıl artık makyajlar dökülmeye, hakikatler ortaya çıkmaya başladı. Emin olun önümüzdeki yıldan itibaren bunların artık insan içine çıkacak yüzleri varsa kalamayacaktır. Gerçi balık baştan kokar misali genel başkanlarına bakıp belediye başkanlarının akıbetini kestirmek mümkündür.

CHP Genel Başkanı'nın belediyecilik anlayışını şu örnek bile tek başına yeterli. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa'ya gitmiş, meydanı boş bulunca da esip gürlemiş. 'Belediyeyi bize verin, elektriği bedava yapalım' demiş. Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Hatay, Antalya, Adana gibi şehirlerin belediyesi sizde. Yapın orada elektriği bedava. Elinizi tutan mı var?

Hatırlarsanız bu zat 2019 seçimleri öncesinde CHP belediyelerinde kimsenin işten çıkarılmayacağı sözünü vermişti. Hani nerede namus? Namuslusun ya, hadi önce sen namuslu isen bunun bir gereğini yap bakalım. Ne oldu? Bunun yerine de çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular. Bu tablo CHP Genel Başkanının namusunun kendi belediyesi tarafından ayaklar altına alındığının ifadesi değil de nedir?

İstişare toplantılarıyla sizlerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Son dönemde başlatılan gençlik faaliyetlerimizi de önemli bir adım olarak görüyorum. Ankara'da yeni açtığımız gençlik festivali bu bakımdan örnek bir çalışma olmuştur. Tespit ettiğimiz yanlışları affetmediğimiz gibi hayata geçirilen güzel  faaliyetleri de yakından takdir ediyor ve takip ediyoruz. 2019 seçimlerinden bu yana AKP saflarına diğer partilerden 40 başkanın katılmış olması aramızda oluşturduğumuz bu güzel iklimin diğerlerini de etkilediğine işaret ediyor.

İstişare toplantılarımız aynı zamanda tecrübe aktarımı ve daha iyiye ulaşmak için fikir alışverişi yapma zeminidir. Bir süre önce küresel iklim değişikliğinin insanlığı giderek tehdit ettiği gerçeğini göz önünde bulundurarak 2053 vizyonumuza yeşil kalkınma devrimini oturttuğumuzu ilan ettik. Pek çok başlık belediyelerimizi de ilgilendiriyor. Sizleri bu hususta özellikle önem vermeye gerekli hazırlıkları bir an önce yapmaya, yeşil kalkınma devrimimizi desteklemeye davet ediyorum.

Sokak hayvanları meselesi... Malesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Buradan büyükşehirlerimiz başta, tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz."

Ayrıntılar geliyor...

recep Tayyip Erdoğan akp dolar belediyeler