AKP'li Cumhurbaşkanı: Pazartesiden İtibaren Finans Dünyasında Ciddi Sıkıntılar Yaşanacakmış

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, piyasaların yüreğine benzin serpti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 2021 İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada tuhaf açıklamalarda bulundu.

İş dünyasına tehditler savuran Erdoğan, "Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum. Tek göreviniz var, yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz" dedi.

"Sizin Cinsinizi de, Cibilliyetinizi de..."

"Sizin cinsinizi de, cibilliyetinizi de gayet iyi biliyorum" diyen Erdoğan, "Sizin derdiniz başka ama bizim derdimiz bambaşka. Biz vatan sevgisi ile, millet sevgisi ile yürüyoruz, siz ise acaba biz bu hükümeti nasıl çökertir de isteyeceğimiz, sömüreceğiz bir yönetimi iş başına getirtiriz, bunun için gayret ediyorsunuz. Bu millet size bu fırsatı vermeyecek" ifadelerini kullandı.

"Pazartesi Günü Finans Dünyasında Ciddi Sıkıntılar Yaşanacakmış"

Erdoğan "Cuma gününden beri bir dedikodur almış başını gidiyor. Pazartesi gününden itibaren ciddi manada finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış. Ya bunu ancak ihanet içinde olanlar söyler. Biz nasıl ayakta dimdik duracağız demiyor, pazartesiden itibaren ciddi sıkıntıların olacağından bahsediyor. Bunlar aynı zamanda keramet ehli herhalde. Böyle bir şey söz konusu değil. Merak etmeyin biz dimdik ayaktayız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan Yeni Nas Açıklaması 

Faiz konusuna da değinen Erdoğan, "Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Bir Tuhaf Rezerv Açıklaması

Merkez Bankasının tartışmalı rezervlerine ilişkin konuşan Tayyip Erdoğan, "Merkez Bankasının döviz rezervi 22 buçuk milyar dolardı. Başbakanlığım döneminde bu rezervi 135 milyar dolara kadar çıkardık. Bunu biz yaptı. Daha sonra bir düşüş yaşandı. Yoktum, cumhurbaşkanıydım. Şimdi yeniden hamdolsun, döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız. Daha yukarılara bu rakam çıkacak" dedi.

Anırsalar da Anırmasalar da Biz Doğru Yoldayız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "anırma" açıklaması ise dikkat çekti. Erdoğan, "Aldığımız kararlarla, attığımız adımlarla, faizi de enflasyonu da... Ve hatırlayın 6 sıfırı attığımız zaman bana karşı çıkanlar, 'Taksim Meydanı'nda anırırım' diye köşe yazarları şimdi yine aynı şeyleri söylüyorlar. Anırdılar mı? Anırsalar da anırmasalar da elhamdülillah biz doğru yoldayız" ifadelerini kullandı.
 

recep tayyip erdoğan ilim yayma piyasalar tüsiad kriz faiz