AKP'li Resul Tosun: Almanya'da Yüzde 150 Enflasyon Var

TAKİP ET

AKP'li eski milletvekili Resul Tosun, Türkiye'nin ekonomik durumunu Batı ülkeleri ile kıyaslarken kantarın topunu kaçırdı.

HaberTürk ekranlarında Kübra Par tarafından sunulan Açık ve Net programına konuk olan AKP'li eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun, Türkiye'deki enflasyonun yüzde 21'den yüzde 58'e kadar farklı rakamlarla açıklanmasına rağmen Avrupa ve ABD'deki enflasyona göre çok düşük olduğunu iddia etti.

Hayat pahalılığının Türkiye'ye mahsus olmadığını söyleyen Tosun, "Almanya son 25 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor, enflasyon yüzde 2'den 5'e çıkmış yani yüzde 150'lik enflasyon var. Amerika'da bu daha fazla. Kaldı ki Amerika ve Almanya'nın karşılaştığı sadece pandemi sorunu var. Oysa bizim ekonomimizi kökten sarsacak badireler atlattık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sistemini ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savunan Tosun, "Pandemiyi bırakın bizim geçirdiğimiz badireler Almanya'nın başına gelseydi batarlardı. Ama Türkiye batmadı.  Neden? 1, bir defa siyasi istikrar vardı. 2,  Başkan Erdoğan gibi birikimi olan bir insan vardı. 3, özenle altını çiziyorum, başkanlık sistemi gibi siyasi istikrarı garanti altına alan, seri karar alabilecek bir sistem vardı" ifadelerini kullandı. Resul Tosun'un açıklamalarını eleştiren ekonomi uzmanı Dr. Murat Kubilay, "Şu 'ince zeka' ile baş etmek hakikaten mümkün değil. Gönül isterdi ki Türkiye'de enflasyon %1'den %5'e çıksaydı ve %400 oranında 'Resul Tosun tipi' hesaplamayla mutlu olsaydık. Lise matematikteki türev konusu tam da bunun için. Ya da lise fizikteki hız ve ivme konusu..." paylaşımını yaptı.

resul tosun almanyada yüzde 150 enflasyon var