AKP Milletvekili Mücahit Arınç'tan Dikkat Çekici Vahdettin ve Atatürk Açıklaması

TAKİP ET

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu ve AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'de söylediği sözlerin ardından başlayan tartışmaya ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı. Vahdettin'in aciz kaldığını belirten Arınç, "Ülkenin kurucu liderinin saygıyla anılması gerekiyor" diye konuştu.

TV5'te gazeteci Çağlar Cilara ve Mustafa Deniz'in sorularını yanıtlayan AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, "Sultan Vahdettin milli mücadeleyi başlatamamış, aciz kalmıştır. Mustafa Kemal milli mücadeleyi örgütlemiş ve başarılı olmuştur. Ülkenin kurucu liderinin, bir vatan kuran kurucu ekibin saygıyla anılması gerekiyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'de yaptığı açıklamada "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar" demişti.

Bunun ardından Tunç Soyer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından hedef alındı.

Tarihin Affetmeyeceği Hain: Vahdettin | İsmail Kahraman'a Çıt Çıkaramayanlar Tunç Soyer'e Ateş Püskürdü: Peki, Tunç Soyer Haksız mıydı?

Mücahit Arınç: Ülkenin Kurucu Liderinin Saygıyla Anılması Gerekiyor

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç bu tartışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Vahdettin Aciz Kalmıştır"

"Sultan Vahdettin hain miydi, değil miydi? Vahdettin yenilen devletin son padişahıdır. Sultan Vahdettin karşı koyamamıştır, milli mücadeleyi başlatamamıştır. Bu anlamda aciz kalmıştır.

 

"Seversiniz, Sevmezsiniz"

Mustafa Kemal milli mücadeleyi örgütlemiş ve başarılı olmuştur. O yüzden Mustafa Kemal Atatürk üzerinden halen bazı tartışmalar yapılmasını da ben garip buluyorum.

Ülkenin kurucu liderinin, bir vatan kuran kurucu ekibin saygıyla anılması gerekiyor. Seversiniz, sevmezsiniz. Sonuçta 600 yıllık bir imparatorluktan ulus devlete tevarüs eden konular olmayacak mı? Olacak. Bunları ayrı konuşalım. 

Kürt sorunu, Ermeni sorunu vs. bunlar Osmanlı'nın son döneminden gelen konular. Bunları da tartışabiliriz. Ama konu Lozan oluyor, tartışma başka bir yere gidiyor.

Mustafa Kemal Atatürk de, Alparslan da Benim Atam

26 Ağustos 1071 Malazgirt, Anadolu'yu yurt edindiğimiz tarih, Sultan Alparslan. 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922 Dumlupınar da 'Geldik, gitmiyoruz' dediğimiz tarih. Şimdi bu tarihi gerçek midir? Evet.

Alparslan da benim atam. Mustafa Kemal Atatürk de benim atam, ecdadım. Herkesten buna saygı duymasını bekliyorum. Galiba dediğinize geliyor. Ayrışmak için bazen bahane arıyoruz."

AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç: Sedat Peker'in İddiaları Araştırılmalı

 

akp istanbul milletvekili mücahit arınç dikkat çekici vahdettin atatürk açıklaması