AKP Tepkiler Sonrasında Hatay'ı İller Listesine Ekledi

TAKİP ET

AKP, resmi sitesindeki iller listesinde Hatay'ın yer almadığı ortaya çıkmıştı.

AKP'nin resmi sitesinde bulunan iller listesinde Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün "40 asırlık Türk yurdu" olarak nitelediği Hatay'ın bulunmadığı ortaya çıkmıştı.

Listede 81 ilimizin 80'i, hatta bir de Brüksel yer alıyor, ancak anavatanın ayrılmaz bir parçası olan Hatay'a yer verilmiyordu.



TamgaTürk'ün skandala ilişkin haberi sonrasında sitedeki ilgili kısma Hatay eklendi.

AKP'nin Sitesindeki İller Listesinde Hatay Yok!




Kısa süre önce, Suriye Halk Meclisi Hatay'a ilişkin skandal bir açıklama yayımlamış ve açıklamada "Hatay'ı, Suriye topraklarına katmak, geri almak için her şeyi yapacağız" ifadelerine yer verilmişti.

Suriye, Hatay'a Göz Dikti: Geri Almak İçin Her Şeyi Yapacağız


Konuya ilişkin Sözcü'den Saygı Öztürk'e değerlendirmelerde bulunan emekli Kurmay Albay Ünal Atabay,  "Bölge ayrılıkçı zemin oluşturma potansiyeli bakımından stratejik bir hedef olma riski taşıyor. Suriye Halk Meclisi'nin, Hatay'la birlikte sınırımızda oluşan demografik durumdan cesaret aldığı söylenebilir. Halen Türkiye'nin kontrol ettiği Suriye tarafında, önümüzdeki dönemde eğer Sünni idari özerk bir yapı oluşturulur ve Suriye bir federasyona dönüşürse, Suriyelilerin yoğun yaşadığı sınır coğrafyamız o bölgeyle birlikte eklemlenmiş özerk coğrafi bir yapıya evrilme riski taşıyacak" ifadelerini kullanmıştı.

'Suriye, Hatay'la Birlikte Sınırımızda Oluşan Demografik Durumdan Cesaret Alıyor'

akp tepkiler sonrasında geri adım attı resmi sitesinde bulunan iller listesine hatay eklendi