AKP'li Anketçi Fatih Altaylı'ya Konuştu: Mansur Yavaş'ın Adaylığı Bizim İçin Kâbus Senaryosu

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Millet İttifakı'nın muhtemel cumhurbaşkanı adayına ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

HaberTürk'te yayımlanan "En iyi aday seçilebilecek olandır" başlıklı yazısında da dün yayımlanan "İlk turda Akşener Kılıçdaroğlu'nu geçer" yazısını hatırlatan Fatih Altaylı, yazının yayımlanması sonrasında kendisine "Sen Akşener’in aday olması gerektiğini mi düşünüyorsun?" şeklinde soruların geldiğini aktardı.

Yalnızca fikir jimnastiği yaptığını belirten Altaylı, AKP'li bir anket şirketi patronuna "Millet İttifakı Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı, Meral Akşener İçişleri’nden, Ali Babacan Ekonomi’den, Osman Korutürk de Dışişleri'nden sorumlu Başkan yardımcısı diye seçime girseler ne olur?" diye sorduğunu anlattı.

Söz konusu firma patronunun 2 ay sonra kendisine verdiği cevapta böyle bir adaylık ihtimalini "Kabus senaryosu olurmuş, gördük" şeklinde değerlendirdiğini anlatan Altaylı, AKP'li anketçinin Mansur Yavaş'ın yüzde 60'lık bir oy oranına yaklaşabileceğini tahmin ettiklerini aktardı.

Millet İttifakı'nın En Güçlü Adayı Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı "Mansur Yavaş yaptıkları ve yapmadıkları ile, tarzı ve tavrı ile, şaşırtıcı derecede olgun demokratik tavrı ile, iş yapma üslubu ile gerektiğinde sert gerektiğinde yumuşak üslubu ile, şeffaf yönetim anlayışı ile halkın gözünde giderek yükselen bir değere sahip" sözleriyle değerlendiren Altaylı, Babacan'ınsa ekonomi bilgisi ve "mali namusu" ile ön plana çıktığını belirterek "Siyasete bazen yakından bazen uzaktan ama tarafsız gözle bakan biri olarak Millet İttifakı’nın en güçlü adayı olarak Mansur Yavaş’ı gördüğümü söylemeliyim" ifadelerini kullandı.

"Bazı okurlar ise 'Adayın kimliği değil hangi profilde olacağı önemli' demişler" diyen Altaylı yazısında "Güldüm. En önemli profil seçilebilme profilidir. Seçilemeyecek adayın profili ne olursa olsun önemli değildir. AK Parti açısından ideal aday kombinasyonu Erdoğan’a karşı Kılıçdaroğlu’dur. Böyle bir kombinasyonla seçim ilk turda biter" ifadelerine yer verdi.

AKP'li Anketçi Fatih Altaylı'ya Konuştu Mansur Yavaş'ın Adaylığı Bizim İçin Kâbus Senaryosu Millet İttifakı'nın En Güçlü Adayı Mansur Yavaş