AKP'li Cumhurbaşkanı Eksi 40 Milyar Dolar Olan Merkez Bankası Rezervlerinin 118 Milyar Dolar Olduğunu İddia Etmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski 39,8 milyar dolar olan Merkez Bankası SWAP harici net rezervleri hakkında bir açıklama yaptı.

Kahramanmaraş'ta bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "128 milyar dolar nerede?" sorusuna yeniden cevap vermeye çalışan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal 128 milyar dolar nerede diye sorup duruyordu. Artık hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar akşam yalan sabah yalan. Artık ağızlarını açacak halleri bile kalmadı. İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" dedi.

"Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız" diyen Erdoğan, "Ülke içinde çıkartılan suni tartışmaların aynı amaca hizmet ettiğinden şüpheniz olmasın" diye konuştu.

Merkez Bankası Rezervleri Gerçekte Ne Kadar?

Kendi sitesi üzerinden yayımladığı bir yazıyla Merkez Bankası'nın gerçek rezervlerini açıklayarak tartışmalara son noktayı koyan eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası SWAP harici net rezervlerinin IMF'den gelecek olan 6,3 milyar dolarlık SDR takviyesi ile birlikte eksi 39,8 milyar dolara çıkacağını açıklamıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Eksi 40 Milyar Dolar Olan Merkez Bankası Rezervlerinin 118 Milyar Dolar Olduğunu İddia Etmeye Devam Ediyor