AKP'li Cumhurbaşkanı: Faizle Mücadelem Sürecek

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk lirasını dolara ezdirmeye kararlı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Milleti faize ezdiremeyiz. Faiz belasını milletin sırtından kaldıracağız. Görevde olduğum sürece faizle mücadelem sürecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en ünlü "ekonomisti" olan Erdoğan, efsane haline gelen "faiz sebep, enflasyon sonuçtur" felsefesini yineleyerek "Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız” diye konuştu.

Erdoğan, "Hâlâ kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımız kusura bakmasınlar. Bu yolda ben faizi savunanlarla beraber olamam, olmam. Bunu bir defa bileceğiz. Zira şunu bilmemiz lazım: Bu konu sıradan bir konu değildir. Şu anda dünyaya bakalım ya, Amerika'ya bakın, Batı'ya bakın, İsrail'e bakın. Bunlarda faiz aşağılara çekimişken bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyorlar?" dedi.

"Enflasyonun buralarda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Peki bizim arkadaşlarımıza ne oluyor? Ben bu görevde olduğum sürece, değerli arkadaşlar kusura bakmayın, faizle olan mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" diyen Erdoğan, "Şunu bir defa bilmemiz lazım. Bu konuda 'nas' ortada. Nas ortada olduğuna göre, ee sana bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde, olaya buradan bakacağız. Ona göre de adımımızı atacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklaması öncesinde 10,35'e kadar inmiş olan dolar kuru, Erdoğan'ın açıklaması sonrasında 10,5619 seviyesine kadar yükselerek tarihi bir rekor daha kırdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Faizle Mücadelem Sürecek tayyip erdoğan recep yürü ya dolar