AKP'nin Kalesi TikTok'ta 'Ekonomi Kötü' İddialarını Çürüten Video

TAKİP ET

İktidar partisi ve sempatizanlarının kötü giden ekonomiye karşı yürüttüğü algı operasyonunda başvurduğu yeni yöntemler şaşırtmaya devam ediyor.

TÜİK'in açıkladığı veriler doğru kabul edildiğinde dahi 17.14 ile tarihi bir enflasyon oranının görüldüğü, Türk Lirasının ABD Doları ve Euro karşısında tarihi bir değer kaybı içerisinde olduğu trajik süreçte AKP ve partinin sempatizanları, her şeye rağmen ekonominin iyi olduğunu savunmaya devam ediyor.

İttifak ortağı MHP'nin 'askıda ekmek' kampanyasını ciddiye dahi almayan AKP lideri Tayyip Erdoğan, çöpten ekmek arayacak kadar zor bir durumun içine düşen insanları ise birer provokatör olarak görüyor. Yaşanan intihar vakalarının vicdanları sızlatmadığı ve intihar eden vatandaşların 'tembellikle', hatta 'ihanetle' suçlandığı bugünlerde 'ekonomimiz çok iyi' borazanlığına TikTok fenomenleriyle sesiyle ses veriyor.

Eğitim seviyesi ve şehirlileşme oranının düşük olduğu bölgelerde kullanım oranının ciddi seviyede yükseldiği tespit edilen Çin menşeli TikTok isimli uygulamadaki bir fenomenin ekonominin iyi olduğunu ispatlayabilmek adına evindeki buzdolabını kayda alması sosyal medyanın gündemine damgasını vurdu.

Söz konusu TikTok kullanıcısı, kısa videoda bir yandan buzdolabını görüntülerken bir yandan da babasının boyacı olduğunu, ayda sadece 5-6 kez çalışarak buzdolabını doldurabildiğini, aç kalanların ise çalışmadığı için bu durumda olduğunu savundu. Öte yandan alkol tüketimini ise olağanüstü veya sıradışı bir tüketim biçimi gibi gören TikTok fenomeni, "Çalışmadan geçip de devletin başındakilere laf atarsanız, yemek de yiyemezsiniz, bir şey de yiyemezsiniz. Alkol içerseniz tabii, öyle mal gibi kalırsınız" sözleriyle sayısız ekonomiste taş çıkardı.

tiktok ekonomi akp çöpten yemek arayan fenomen sosyal medya enflasyon tl boyacı tiktoker alkol içerseniz