AKP'ye Yakın Barodan Ayasofya İmamına Destek, Özlem Zengin'e Tepki: Müslümanları Temsil Etmiyorsunuz

TAKİP ET

AKP'ye yakınlığıyla bilinen İstanbul 2 No'lu Barosu'nda yetkili bir avukat, AKP'li Zengin'i hedef alarak "Müslümanları temsil etmiyorsunuz" dedi.

Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'ın laiklik karşıtı ve kadın düşmanı söylemleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Cinayet cinayettir” diyen ve ‘kadın cinayeti’ kavramını eleştirip bu kavramla, ‘kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını’ savunan Boynukalın'a AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, tepki göstermiş ve "Kadın – erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce "Çıplak aramaya maruz kalan onurlu, ahlaklı bir kadın bunu açıklamak için bir sene beklemez" sözleriyle tepki toplayan Zengin'in dahi Boynukalın'a karşı çıkması, AKP'nin karıştığı iddialarına neden olmuştu.

"Müslümanları Temsil Etmiyorsunuz"

AKP'li Zengin'in Mehmet Boynukalın'ı eleştirmesi, bazı islamcı çevrelerin tepkisine yol açtı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen İstanbul 2 No'lu Barosu'ndan Bakırköy Adli Yardım Sorumlusu Avukat Akif İstiklal Emre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zengin'i hedef alarak "Özlem Zengin; 'Ayasofya Cami imamının, kadınlarla ilgili attığı Twiti doğru bulmuyorum, herkes işini yapsın' demiş. Bacım, senden ve senin gibilerden bıktık artık. Siz kimseyi, hiç bir Müslümanı, temsil etmiyorsunuz. Hadi Mehmet Boynukalın hocamızı bırakın başka yerde nifak çıkarın" ifadelerini kullandı.

 

 

baro istanbul 2 nolu barosu özlem zengin mehmet boynukalın ayasofya baş imamı destek tepki kadın laiklik bacım müslümanları temsil etmiyorsunuz hedef aldı avukat akif istiklal emre