Akşener'e Konuşan Esnaf: 15 Yıllık Dükkân 2 Ay Sonra Belki Kapanacak

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin ziyaretinde esnafla dertleşti.

İYİ Parti lideri Akşener, Çin Virüsü'nü atlatması sonrasında gezilerine yeniden başladı. Mersin ziyaretinde etrafını saran kalabalığa seslenerek elektrik faturalarına isyan eden, mikrofonu halka uzatarak onların dertlerini dinledi.

Akdeniz ilçesinde esnafları ziyaret eden Akşener girdiği bir parfümeri dükkânında "İşler nasıl?" diye sordu. "15 yıldan beri olan dükkân, 2 ay sonra belki kapanacak" diyen iş yeri sahibi, "Biliyorsunuz masraflar arttı. Elektrikler 2 katı, 3 katı. Yeri geliyor üşüyerek oturuyoruz, bekliyoruz burada. Yeri geliyor siftahsız kapatıyoruz. İnsanların ekmek almaya parası yok, kuyruklarda bekliyor" diye konuştu.

Akşener'in "Bugün hiç sattınız mı?" diye sorması üzerine esnaf, "Bugün 2 adet parfüm sattık, kasada 140 lira para var" yanıtını verdi.  Akşener'in dertleştiği Cemre adlı bir genç kız ise sınav ücretlerinden dert yandı. Kitap fiyatlarına sürekli zam yapıldığından dert yanan genç kız, "Dışarıda artık dershaneye giriş çıkışta hiçbir şey alamaz olduk" dedi. Genç kızın arkadaşı ise "Sürekli günümüzü planlamaya çalışıyoruz. Yani dışarı çıktık, bir şeyler yapacağız, bir aktiviteden sürekli mahrum kalıyoruz" diye konuştu.
  "Umudumuzu kaybetmemeye çalışıyoruz" diyen genç Cemre, gözyaşlarına hakim olamayarak "Ben 18 yaşındayım. Ailem bir sürü devlet başkanından bahsederken biz bir kişiyi gördük" ifadelerini kullandı. Akşener, genç kızı bağrına bastı. 

iyi parti meral akşener mersin akdeniz esnaf cemre genç kız