Akşener: Erdoğan ve HDP Adayının Karşısında Tek Adayla Gidilmeli

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Sözcü'den Deniz Zeyrek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı'da son iki günde yaptığı ziyaretlerinde yanında olduğunu belirterek Akşener'in "Kimse Tayyip Erdoğan'ın düşmanı değil. Bir günde atmak zorunda olduğu imza sayısı dahi şu andaki sistemin değişmesi için yeterli bir neden. Sistem getirdi, denendi ve ülkeyi uçurumun kenarına getirdi. Böyle bir sistem yer yüzünde yok. Bu sistemin başında olduğu ve bu sistemi istediği için önce Sayın Erdoğan değişecek. Destek istiyorsa bu mümkün değil" dediğini aktardı.

Zeyrek'in "Diyelim ki Cumhurbaşkanlığı'nı muhalefetin adayı kazandı ama TBMM'de anayasa değişikliği yapacak çoğunluğu bulamadınız. O zaman sizin Cumhurbaşkanı da aynı yetkilerle mi görev yapacak?" sorusuna "Anayasa değiştirecek çoğunluğu da alacağız" yanıtını veren Akşener, Zeyrek'in "Ya olmazsa?" şeklindeki ısrarı karşısında ise "Emin olun muhalefete düşmüş bir Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme geçme dilekçesini vermek için bizden evvel davranacaktır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti liderinin Ocak 2020'den bu yana 55 kenti dolaştığını belirten Zeyrek, "Ortaya koyduğu performansın sonucunu sokakta görüyor. Ülkede ilk yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak bir dip dalgası varsa, Akşener'e doğru yönelmesi büyük ihtimal" dedi.

Akşener'in "Ben tek adayla (Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim" dediğini aktaran Zeyrek, isimleri adaylık için geçen İmamoğlu ve Yavaş gibi isimleri konuşmasının doğru olmayacağını belirttiğini aktardı.

Akşener Erdoğan ve HDP Adayının Karşısında Tek Adayla Gidilmeli