Akşener İYİ Kalkınma Kongresi 2. Oturumu'nda Konuştu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Kalkınma Kongresi'nin 2. oturumunda konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Kalkınma Kongresi 2. Oturumu'nda yaptığı konuşmada Erdoğan'ın kurduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin milletin sesini duymazdan gelen bir sistem olduğunu ve yoksulluğun derinleştiğini söyledi.

"Bu arkadaşlar 2017 yılında Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatırken 'İstikrar olacaktı' diyorlardı. Memleketin uçacağını, kaçacağını, Türkiye'nin şaha kalkacağını söylüyorlardı. En temel problemlerimizden biri istikrarsızlık oldu. Memleketin hayati konularının hiçbirinde istikrar sağlanamadı" diyen Akşener, Türkiye'nin "Erdoğan Krizi"ni daha fazla taşıyamayacağını söyledi.

Erdoğan Krizini Türkiye Daha Fazla Taşıyamaz

"Bu kriz tarihe 'Erdoğan krizi' olarak geçecek. Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz" diyen Akşener, "Bu devlet krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz. Bugün ülkemiz dünyada en yüksek enflasyona sahip 5 ülkeden biri oldu. Değersizleşen Türk Lirası dış ticaret açığını son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bu ekonomik kriz ortamında Merkez Bankası itibarsızlaştırıldı. Sanayicilerimiz günlerce elektriksiz ve doğalgazsız kaldı. Kayıtdışı istihdam artarken, asgari ücret daha birinci ayın sonunda açlık sınır altında kaldı" diye konuştu.

Kongre'de Neler Konuşacak?

Kongre'nin ikinci oturumunda yok olan 128 milyar doları, 20 Aralık operasyonunu ve bunların yanı sıra kredi piyasalarının nasıl yeniden düzenleneceğini, kur korumalı mevduat hesabından nasıl çıkılacağını konuşacaklarını belirten Akşener, "Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeden önce kur şokları karşısında iyice kırılan devlet dengesini konuşacağız. Oluşan riskleri konuşacağız. Çarpık ve adaletsiz vergi sistemini ve artırılan vergi rakamlarının nasıl önüne geçebileceğimizi konuşacağız. Çarpık vergi sisteminde nasıl eşitliği sağlayabileceğimizi konuşacağız.  Büyük yatırım projeleri için nasıl mali alan yaratacağımızı konuşacağız. Orta sınıfı yeniden oluşturup güçlendireceğiz. Oluşturacağımız sosyal destek mekanizmasını tartışacağız. Köylerin yükünü nasıl azaltıp, tarıma destek için yapacaklarımızı konuşacağız. Unutmayın ki İYİ Parti'nin önceliğinde adalet, demokrasi var. Vizyonu güçlü, zengin bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.
 

akşener iyi parti iyi kalkınma kongresi erdoğan krizi