Akşener: İstanbul'u, Ankara'yı Özgürleştirdiğimiz Gibi Türkiye'yi De Özgürleştireceğiz

TAKİP ET

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklama yapıyor. Akşener, ailesinin, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili Meclis'te önerge verilmemesini talep ettiğini söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklama yapıyor. Akşener, ailesinin, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili Meclis'te önerge verilmemesini talep ettiğini söyledi. 

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Sinan Ateş’in öldürülmesi emniyet ve istihbaratçıları ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Eşinin istediğini okuyacağım. “Katil arayışlarının hedef göstermelerin kimseye faydası yoktur. Devletimiz suçlulara gereken cezayı verecek büyüklüktedir. Acımızı siyasi malzeme haline getirmek, siyasi hesaplaşma yapmak isteyenlerden istirhamımız acımıza saygı duymalarıdır.” Bunu sosyal medya hesabından da paylaşmıştı.

Aklımızı yolan, kalbimizi yaralayan dertlerimize derman aradığımız bir yılı geride bıraktık. Her zaman zulme ve zalimlere karşı dimdik duran mücadele ruhuyla dolup taştık. 2023 yılında Türkiye’yi içine düştüğü girdaptan çekip çıkaracağız. O sene bu sene. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu sene geçtiğimiz tüm senelerden farklı olacak. 2023 ile Türkiye umutla, bereketle dolacak.

Hiçbir hesabı tutmayan Sayın Erdoğan alıştığımız performansına kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde “2023’te herkes hesabını yüzde 20 enflasyona göre yapsın” demişti. 2023’ün ilk sabahında bizi selamlayan zamları kim yaptı? Devletin tüm kalemlerinde yüzde 120 seviyesine varan zamları kim yaptı? Makyajlı enflasyon rakamlarının bile üstüne çıkan bu zamları kim yaptı? Hesabı tutmayan sensin. Bir de “bizim sırtımızda küfe var” diyorsun. Hadi oradan be. Sizin sırtınızdaki küfede 85 milyon vatandaş değil doymak bilmez müteahhitleriniz, 5-10 maaş alan danışmanlarınız var. O küfede Katar’a maça gitmek için kullandığınız lüks uçaklarınız var, saray sefanız var. O küfede bitmeyen yolsuzluklar, hırsızlıklar var.

Onlar saray sefası sürerken bizler asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Yeni ücret 8500 olarak açıklandı. Açıklanan artış henüz hesaplara yatmadan eriyip gitti. Önemli olan enflasyonu aşağı çekmek, alım gücünü artırmak. Enflasyon sarmalı sürdükçe ücret artışları refahı artırmaz. İktidarın izlediği yol çok kısa sürede asgari ücret zamlarını eritir. Sorunu çözmediğiniz müddetçe asgari ücreti 10 bin lira yapsanız bile alım gücünü artıramazsınız. Bir faydanız olsun istiyorsanız enflasyonu düşürün. Enflasyonu düşürmek için önce memleketi Recep Tayyip Erdoğan retrosundan çıkarmak gerekir. Enflasyonu düşürmek için kurumları ayağa kaldırmak, bağımsızlıklarını yeniden iade etmek gerekir. Para ve maliye politikalarını uyumlu hale getirmek gerekir. Enflasyonu düşürmek için Bay Kriz ve ucube sisteminden kurtulmak gerekir.

Toplumun tüm haksızlığa uğrayan kesimlerinin örnek alması gereken bir mücadeledir EYT’lilerin mücadelesi. Biz de bu kanunun bir an önce meclisten geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Hakkaniyet gereği 1999 öncesi sisteme girmiş olan potansiyel EYT’lilerin de kapsama alınmasını sağlayacağız. Asıl mücadele bundan sonra başlayacak. Asgari ücretin altında nasıl emekli maaşı verilebiliyor?

Sayın Erdoğan şimdiye kadar emeklilerin sesini duymadın. Son zamanlarda kulaklarında iyileşme görsek de çok geç. Sandık ufukta göründü. Hayırlısıyla çok yakında seni de emekli ediyoruz. O yüzden o kaçınılmaz emeklilik günlerinde, emekli vatandaşlarımız arasında dolaşmak istiyorsan en düşük emekli maaşını asgari ücrete çıkar. Sen yapmazsan İYİ Parti iktidarında biz yapacağız.

Bu ucube sisteme geçtiğimizden beri gelen gideni aratan oldu. 2022, 2021’i arattı. 2021 de 2020’yi aratmıştı. Şimdiye kadar verdikleri hiçbir sözü tutmadılar, hiçbir sorunu çözemediler. Türkiye için 2022 kriz ve enflasyon yılı olarak tarihte yerini aldı. Bay kriz yıllardır dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeye adım adım yaklaşıyoruz diyor. 2022’ye rekabetçi kur diye başladılar, yılı tarihin en yüksek dış ticaret açığı ile tamamladılar. Yıla enflasyonu düşürme sözü ile başladılar, yılı tarihin en yüksek üçüncü enflasyonu ile tamamladılar. Orta sınıfı enflasyona ezdirerek adeta yok ettiler. Millet cefasını çekerken onlar sefa sürdüler. Hayaller IMF’ye borç vermekti, gerçekler Katar’dan borç dilenmek oldu. Bu kadar basiretsiz bir yönetim AK Parti ile gerçek oldu. Bu iktidar nereye elini attıysa fors çıktı. Gerçeklerle yüzleşmek yerine yalanlarla boğulmayı seçtiler. 2022 sansürlerle, baskılarla, yasaklarla geçti. En çok onlar demokrasi demeye, özgürlük demeye başladılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hırslarını törpüleyemediler. Milleti yok sayan nankörlüklerini gizleyemediler.

Bir ülkede denge mekanizmaları çalışmıyorsa, tüm otorite tek bir kişide toplanmışsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına her türlü kumpas kuruluyorsa, sistemin başındaki zat otokrattır. Ülkenin geleceği tek bir kişinin keyfine bağlanamaz. Devleti yönetenler kadınların ölümünü durduramıyorsa, sapıkları memnun etmek için bir gecede İstanbul Sözleşmesinden çıkıyorsa biz dur diyeceğiz. Eğer iktidardakiler kendilerini sandıkta iki kere yenen belediye başkanımızı hukuk oyunlarıyla, kumpaslarla bertaraf etmeye çalışıyorsa, ona da dur diyeceğiz. Vatandaşımız dilediği gibi konuşamıyorsa, gülemiyorsa, “kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” diyeceğiz.

Türkiye’de kurulan her tezgahı itinayla bozan bir İYİ Parti var. Artık size pabucunuzu ters giydirecek bir İYİ Parti var. Türkiye’de artık plaza siyasetine, yazıhane pazarlıklarına yer yok, çünkü milletin sesini haykıran İYİ Parti var.

 

Türkiye’de kurulan her tezgahı itinayla bozan bir İYİ Parti var. Artık size pabucunuzu ters giydirecek bir İYİ Parti var. Türkiye’de artık plaza siyasetine, yazıhane pazarlıklarına yer yok, çünkü milletin sesini haykıran İYİ Parti var. İstanbul’u, Ankara’yı özgürleştirdiğimiz gibi Türkiye’yi de özgürleştireceğiz.

Bizi engellemeye çalışanlar olabilir, kıskananlar olabilir, hazımsızlar olabilir. Türkiye için sunduğumuz çözümleri sahiplenebilirler. Söz veriyoruz intihal saymayacağız. Ne derlerse dersinler, milletin iradesine gölge düşüremeyecekler. Çünkü o sene bu sene."

meral akşener iyi parti grup toplantısı sinan ateş eyt enflasyon