Alaattin Aktaş: Bu Gidişle Kur Korumalı Mevduat Hazine'yi Fena Sarsacak

TAKİP ET

Alaattin Aktaş, kur korumalı mevduat sisteminin hazineyi sarsacağı uyarısında bulundu.

Kur korumalı mevduat sisteminde ilk hesapların vadesinin bu hafta dolmaya başladığını belirten ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, Dünya gazetesinde yayımlanan yazısında vatandaşların kur korumalı hesaba devam edeceklerini ileri sürdü.

Aktaş, "Zaten son dönemde banka mevduat faizlerin kur korumalı mevduat faizinin bile altına inmesinin, üstelik bu hesaplardan stopaj kesildiği için net getirinin KKM faizinin altında kalmasının artık nasıl oluyorsa bir şekilde sağlanması, KKM’den kaçış olmasını engellemeye dönük gibi görünmüyor mu?" diye sordu.

"Hele hele KKM uygulamasında politika faizinin 3 puan üstüyle sınırlanan tavan faiz biraz esnetilir ya da başka avantajlar da söz konusu olursa kim tutar KKM’yi!" diyen Aktaş, "ikinci planda, özellikle Hazine açısından. Döviz artmasın, dövizin artması önlensin yeter. Bunun maliyeti mi, kimin umurunda?" ifadelerini kullandı. Aktaş bunun yanı sıra, KKM hesabı açtıranlara kaç para ödeneceğini hesap kapatılmadan Hazine'nin dahi bilemeyeceğini, ancak tahmin edilebileceğini ifade etti.

Alaattin Aktaş'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

alaattin aktaş kur korumalı mevduat hazine fena sarsacak