Albayrak 'Yeni Ekonomi Programı'nı Açıkladı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak ekonomide gelecek üç yılın yol haritası niteliği taşıyan Yeni Ekonomik Programı'nı (YEP) açıkladı.

Yeni Ekonomi Programı'nı açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 18,7 milyar lira kısa çalışma ödeneği, 4,4 milyar lira nakdi destek ve 3,6 milyar liralık işsizlik ödemesi yaptıklarını söyledi. 

Ekonomide gelecek üç yılın yol haritası niteliği taşıyan YEP ile 2021-2023 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler belirlenmiş olacak. Damat Albayrak, "Bu programın ana temalarını yeni dengelenme, yeni normal ve yeni ekonomi olarak belirledik" şeklinde konuştu.

Albayrak, "Yılın tamamında büyümenin pozitif olmasını ve yüzde 0,3 oranında gerçekleşmesini öngörüyoruz. İşsizlik oranının, kademeli azalarak 2023'te yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu yılın temmuz ayında hızlı bir normalleşme sürecine girdik. Türkiye olarak birçok gelişen ülkeden pozitif ayrıştık. Tüm göstergeler 'V' tipi toparlanmaya işaret ediyor. Temamız yeni dengelenme, yeni normal, yeni ekonomi. Salgın sürecinde alınan finansal tedbirler kademeli olarak kaldırılacak" dedi.

Düzenli olarak Yeni Ekonomik Program açıklayan Damat Bey'in yeni programının ne işe yarayacağı merak konusu.

 

berat albayrak yeni ekonomi programı 3 yılllık plan hazine ve maliye bakanı berat albayrak v tipi toparlanma ekonomi ebnflasyon korona virüs yeni ekonomi programı açılandı işsizlik damat albayrak