Ali Babacan: Koca Ülke Survivor Setine Döndü

TAKİP ET

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Olağan Fatih İçe Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasında kadınlara değinen Deva lideri Ali Babacan, Kadınların siyasetteki ve toplumdaki yerini hak ettikleri gibi güçlendireceğiz. Hedefimiz her alanda eşitlik. Ülkemizin içinde olduğu çoklu krizden kurtuluşun yolu kadınların aklıdır. Ekonomik dar boğazdan, politik sıkışmışlıktan kurtuluş yolu kadınların fikridir. Hukuksuzluktan, şiddetten kurtuluşun yolu kadınların emeğidir. Özellikle ev kadınları son 20 yılın en zor zamanlarını geçiriyor son günlerde. Alım gücünün düşmesini en çok onlar hissediyor. Dolar karşısında en çok değer kaybeden para TL'miz" dedi.

Hükümetin "iş bilmezliği" nedeniyle ekonomik dengeleri düzeltmesinin imkansız olduğunu belirten Babacan, "Döviz kuru artınca A'dan Z'ye her şeye zam geliyor bu memlekette. Taraflı partili cumhurbaşkanı göreve başladıktan sonra kur yılda yüzde 22 arttı. Dolar kuru son günlerde 9,50 civarında. Elektrikten, doğalgaza, sudan süte varana kadar her şeye zam biniyor. Ülkenin ekonomisini mahvettiler. Pazar fileleri boş, tencereler boş. Ülke Survivor'a dönmüş vaziyette" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanının "bir imzayla" İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına tepki gösteren Babacan, "Kadınların, sivil toplumun uluslararası kurumların bütün emeğini kenara attı, tek bir imzayla yaptı. Kadınların taraflı cumhurbaşkanı sistemiyle derdi var. Günün her saati aklına ne geliyorsa onu yapıyor. Ne kurumlar kaldı ne kurallar. İktidar ve küçük ortakları her gün anayasayı ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

"Kadınların sadece ekonomik değil hukuk sorunu var. Hukuk yok hukuk. Erdoğan tek bir imzayla Türkiye'yi İstanbul sözleşmesinden çıkardı. Sadece biz değil onlarca ülke altına imza atmış. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığı günden bu yana en az 162 kadın cinayeti, 106'dan fazla şüpheli kadın ölümü var. İktidar sırf birkaç oy için, küçük grup için koskoca sözleşmeyi çöpe attı" diyen Babacan, "Kadınların hukuk sorunu var. Senelerce bu ülkede laiklik kadınların kıyafeti üzerinden tartışıldı. Erkekler rahat tabii. Kadınların başındaki örtüyle kavga ettiler. Kullanılan bu dil tüm toplumu etkiledi. İktidara ve kadınlara dil uzatan herkese sesleniyorum: Kadınları rahat bırakmanın zamanı geldi. Asla ama asla kazanılmış haklardan bir adım geri atmayacağız" diye konuştu.

Eğitimde fırsat eşitliğinin bozulduğunu belirten Babacan, YÖK'ü kapatmayı vadettiği konuşmasında "Üniversitelere akademik özgürlük, idari özerklik sağlayacağız. Eğitim, siyaset ve ideolojik yaklaşımlardan arındırılmış bir alan olmalı. Eğitim günlük siyasetin oyun alanı olamaz. Eğitim iş başına geleni kendi ideolojisini empoze ettiği bir alan olamaz. Eğitimi kendi içinde evrensel doğrularla götürmemiz gerekiyor" dedi.

Ali Babacan: Koca Ülke Survivor Setine Döndü