Alman Devi Türkiye'den Çekilme Kararı Aldı

TAKİP ET

Alman sanayi devi Thyssenkrupp, Türkiye'den çekilme kararı aldı.

Dünya'dan Kerim Ülker, Alman sanayi devi Thyssenkrupp'un Türkiye'den çekileceğini yazdı. 670 şirket, 28 milyar euro ciro ve 103 bin personelle birçok sektörde küresel olarak faaliyet yürüten Thyssenkrupp, geçtiğimiz yıl asansör üretim şirketini 17,2 milyar euro karşılığında devretmişti.

2020 yılında 5,5 milyar euro zarar bildiren Alman devi, paslanmaz çelik üretimi sektöründen çekilme kararı aldı. Kerim Ülker'in bugün yayımladığı yazısında verdiği bilgilere göre İtalya merkezli firması Acciaci Speciali Terni'deki (AST) hisselerini devreden Thyssenkrupp, savunma sanayii dışındaki en önemli üretim kolunu bırakmış olacak.

Kerim Ülker yazısında "Alman devine ait AST’nin dünyada 3 tesisi bulunuyor. İtalya dışındaki tesisler Türkiye ve Almanya’da yer alıyor. Anlaşma tamamlandığında Alman şirket, Türkiye’deki en önemli varlığını da satmış ve çelik alanından da çıkmış olacak" ifadelerine yer verdi.

Arçelik, Bosch gibi beyaz eşyadan otomotive birçok sektörün çelik tedarikini sağlayan Thyssenkrupp Materials Turkey, 20 yıl önce kurulmuştu. 750 milyon liranın üzerinde ciro yapan firmanın satışının 2022 yılında tamamlanacağı belirtildi.

Alman Devi de Türkiye'den Çekilme Kararı Aldı