Alman Devlet Kanalından 'Böcekle Beslenme' Propagandası

TAKİP ET

Alman kamu yayıncılığı organı 'Tageschau' Avrupa Birliği'nin yakın zamanda cırcır böcekleriyle beslenilebileceğini söyleyerek propaganda yaptı.

Alman kamu yayıncılığı organı 'Tageschau' Avrupa Birliği'nin yakın zamanda cırcır böcekleriyle beslenilebileceğini söyleyerek propaganda yaptı.

Tageschau'nun paylaştığı makalede, çekirgeler ve cırcır böceklerinin "gıda" olarak tüketilebileceğiyle ilgili şu ifadeler yer aldı:

Bugünden itibaren cırcır böcekleri, Avrupa Birliği (AB) içerisinde gıda olarak kullanılabilir. Dondurulmuş, kurutulmuş veya toz halinde olan cırcır böcekleri, yeni gıda olarak AB tarafından onaylanmıştır.

Bir uygulama yönetmeliğine göre, AB içerisinde yalnızca Vietnamlı şirket Cricket One'ın ürettiği cırcır böceklerinden (Acheta domesticus) yağı kısmen alınmış bir toz satmasına izin verilmiştir. Cırcır böceği olarak da bilinen hayvan, daha önce bilimsel çalışmaların analizi sonucu yeni gıdalar listesine dahil edilmişti.

Perşembe gününden itibaren, tahıl küf böceğinin (Alphitobius beziinus) larvaları ve un böceğinin (Tenebrio molitor, sarı un kurdu) çekirge ve larvaları için de benzer kurallar mevcut olacak. 

Tageschau daha sonra böcekle beslenmenin 'faydalarından' bahsetmek için şu görseli paylaştı:

TamgaTürk yazarı Bahadırhan Dinçaslan, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili kaleme aldığı yazısında yeni bir protein kontrolü rejiminden bahsedilebileceğini ifade etmiş ve 'woke' düzeninde protein vergisinin uygulayabileceğini söylemişti.

tageschau böcek çekirge cırcır böceği protein vergisi