Altılı Masa'nın 10'uncu Toplantısı Başladı

TAKİP ET

Altılı Masa'nın onuncu toplantısı Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde başladı. Gündemde başörtüsü teklifi ve hükümet programı bulunuyor. Ancak, adaylık meselesinin tartışılıp tartışılmayacağı net olarak bilinmiyor.

Altılı Masa'nın onuncu toplantısı başladı. Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin katılacağı toplantı Gelecek Partisi ev sahipliğinde yapılıyor. Toplantıda, "Hükümet Programı" olarak bilinen "temel politikalar" metninin son hali verilecek. Ayrıca, AK Parti ve MHP'nin sunduğu başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine ilişkin Altılı Masa'nın alacağı tutum ele alınacak.

Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine ilişkin ortak bir tutum belirleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, teklife ilişkin eğilimlerinin 'evet' yönünde olduğunu belirtirken, DEVA Partisi ve Demokrat Parti Altılı Masa'da alınacak karara uygun hareket edeceklerini açıklamıştı. CHP'nin tutumu henüz netleşmedi.

Altılı Masa'nın iktidara geldiğinde atılacak adımları içeren "Hükümet Programı" metninin de liderler tarafından bu toplantıda son hali verilecek. Toplantıda, bu metnin kamuoyuna duyurulma tarihinin de netleşebileceği açıklandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, adaylık konusunun gündeme gelebileceğini ifade etti. Ancak konu ele alınsa bile bu toplantıda bir karar çıkması beklenmiyor.

Toplantıda ayrıca siyasi parti liderlerinin hükümette nasıl yer alacağına dair ortak yönetim konusunun da ele alınması bekleniyor.

altılı masa kemal kılıçdaroğlu meral akşener ali babacan Temel Karamollaoğlu Ahmet Davutoğlu Gültekin Uysal chp iyi parti Saadet Partisi Demokrat Parti gelecek partisi deva partisi