Altın İthalatı Herkes İçin Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Türkiye'de yerleşik kişiler, 20 kiloyu aşmamak şartıyla altın ithal edebilecek.

Resmi Gazete’de yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı kararına göre Türkiye'deki yerleşik kişiler, 20 kiloyu aşmamak şartıyla altın ithal edebilecek.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, “Kıymetli madenler aracı kuruluşu olmayan Türkiye'de yerleşik kişilerce her bir ithalat işleminde 20 kilogramı aşmamak üzere standart işlenmemiş kıymetli maden ithal edilmesi mümkündür” ifadeleri yer aldı.

Sokaktaki Vatandaş da Altın İthal Edebilecek

Sözcü'ye konuşan  İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Yurt içi yerleşiklerin içine bu işin ticaretini yapan da giriyor, yapmayan da… Altın ithal edecek kişilerin hangi sektörden olacağı, Maliye’ye kayıtlı olup olmayacağı gibi bir sınıflandırma yapılmamış. Bu, sokaktaki sade vatandaşın da çok farklı bir sektör temsilcisinin de altın ithal edebilmesi anlamına geliyor. Afrika’dan, Güney Amerika’dan ve diğer altın üreticisi ülkelerden kaynak sağlamak için yapıldığını böyle bir kararın alındığını düşünüyorum. Çünkü sektör olarak ihracatınızın olmadığı yerlerden ithalat da yapmıyorsunuz. Bireylerin isterlerse 20 kilo altın ithal edecek olması özellikle dışarıdan kaynak gelmesini sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

altın ithalat hazine ve maliye bakanlığı maden resmi gazete