Amerikan Uçakları Orta Doğu'da Devriye Uçuşunda

TAKİP ET

ABD Silahlı Kuvvetlerine ait B-52 tipi iki stratejik bombardıman uçağının Orta Doğu üzerinde çok uluslu devriye uçuşu gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetlerine ait iki adet B-52H uçağı bugün, ABD'nin bölgedeki güvenliğe yönelik verdiği taahhüdü bir kez daha vurgulamak için ABD'nin ortak ve müttefiklerine yönelik saldırganlığı geri püskürtmek adına, Orta Doğu'da çok uluslu bir devriye görevi yapmışlardır" bilgisi paylaşıldı. 

Görev sırasında, aralarında İsrail, Suudi Arabistan ve Katar'ın da bulunduğu kimi "ortak ülkelerin" uçaklarının ve ABD savaş uçaklarının da devriye uçuşundaki bombardıman uçaklarına bazı noktalarda eşlik ettiği aktarıldı. Bu durum, akıllara İran tehdidini getirdi. Zira İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, İsrail'den gelecek olası bir saldırı durumunda Tel Aviv ve Hayfa'yı vurmaktan çekinmeyeceklerini söylemişti.

Ancak açıklamada, "ABD Hava Kuvvetleri rutin olarak, CENTCOM'un sorumluluk bölgesinin içine, dışına ve çevresine hava aracı ve personel taşımaktadır. Bunun amacı da misyon gerekliliklerini karşılamak, bölgesel ortaklarla eğitim düzenlemek ve stratejik ortaklığın öneminin altını çizmektir" ifadelerine yer verildi. Bölgede, geçici uzun menzilli bombardıman uçaklarının görevlendirilmesinin 2015'e dayandığı belirtilerek "Bu misyon, bu yıl içinde Ortadoğu'da dördüncü kez bombardıman uçağı kullanılmasıdır" şeklinde bir değerlendirme yapıldı.

ABD CENTCOM B-52 B-52 Bombardıman Uçağı Orta Doğu Ortadoğu İsrail İran Suudi Arabistan Katar devriye uçuşu Amerikan savaş uçağı bombardıman uçağı