Ankara BB İtfaiye Ekipleri, Arama Kurtarma Çalışmalarının Sonlandırılması Sebebiyle Başkent'e Döndü

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kahramanmaraş ve Hatay'daki deprem felaketlerinde arama kurtarma çalışmaları yürüttü. K9 köpekleri Rüzgar ve Çakıl'ın da yardımıyla, Kahramanmaraş'ta 309, Hatay'da ise 116, Adıyaman'da da 7 kişi kurtuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kahramanmaraş ve Hatay'daki deprem felaketlerinde arama kurtarma çalışmaları yürüttü. K9 köpekleri Rüzgar ve Çakıl'ın da yardımıyla, Kahramanmaraş'ta 309, Hatay'da ise 116 kişi kurtarıldı. Adıyaman'daki diğer ekip de 7 kişinin hayata tutunmasını sağladı.

Depremlerin ardından bölgeye kara ve hava yoluyla giden ekipler, arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak Ankara'ya döndü. İskenderun Limanı'ndaki yangına da müdahale eden ekiplerin bir kısmı, Hatay ve Kahramanmaraş'ta görevlerine devam ediyor.

Ekipler ile K9 köpekleri Rüzgar ve Çakıl, Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu'nda karşılandı. Ankara İtfaiyesi Daire Başkanı Salih Kurumlu, deprem sonrası ekipleri hazırlayıp önce Kahramanmaraş'a gönderdiklerini, ardından Hatay ve İskenderun'daki yangınlar için yeniden ekipler oluşturduklarını söyledi.

Ankara İtfaiyesi, arama kurtarma faaliyetleri için Kahramanmaraş'ta 104 personel 27 araç ile 2 K9 köpeğini, Hatay'da ise 152 personel 23 aracı bölgeye sevk etmişti. Şu anda, Kahramanmaraş'ta 3 araç ve 6 personel, Hatay'da ise 33 personel ve 7 araç ile görevlerine devam ediyor.

Depremin olduğu andan itibaren harekete geçen Ankara İtfaiyesi, tüm ekipleriyle deprem bölgeleri için seferber olduklarını belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinden sonra hem AFAD'ın açıklaması hem de bölgeden valililerin izinleri alınarak ekiplerin Ankara'ya dönüşleri sağlandı.

Arama kurtarma çalışmalarında görev yapan personelin sağlıklı bir şekilde dönmesinin önemine değinildi. Ekiplerin başarılı çalışmaları sayesinde birçok depremzedeyi enkaz altından kurtardıkları ve hayatlarını kurtardıkları vurgulandı.

 

ankara itfaiyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi mansur yavaş kahramanmaraş hatay adıyaman arama kurtarma deprem enkaz depremzede