Ankara'da Halk Ekmek Fiyatına Zam Yapıldı

TAKİP ET

ABB, Halk Ekmek fiyatına zam yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Halk Ekmek tarafından 2 liradan satılan 250 gramlık ekmeğin satış fiyatının 3 liraya çıkarıldığını duyurdu.

ABB'den yapılan açıklamada günde yaklaşık 1 milyon ekmek üretildiği ve ucuza satılan Halk Ekmek ile birlikte vatandaşların bütçesine önemli bir katkı yapıldığı vurgulandı.

Maliyet Artışları

Girdi maliyetlerinin artmasına karşın uzun süredir Halk Ekmek fiyatına zam yapılmadığı ve zararına satış anlamına gelen bu fiyatın tüm un stoku tükenene kadar korunduğu belirtilerek maliyetlere gelen zamlar sıralandı. 2 Mart 2022'den bu yana unun fiyatında yüzde 80, mayanın fiyatında yüzde 81, elektrik fiyatında yüzde 67, doğal gaz fiyatında yüzde 75, işçilik maliyetine yüzde 37 ve nakliye/büfe payı maliyetinde yüzde 39 yükseliş yaşandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

8 Ağustos İtibarıyla Geçerli Olacak

"Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 lira olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL'ye satılmaktadır. Yeni uygulama İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır."

ankara halk ekmek Ankara Büyükşehir Belediyesi fiyatına zam yapıldı mansur yavaş