Ankara'da Simide Bir Zam Daha

TAKİP ET

Ankara'da simidin fiyatı 5 liraya çıkarıldı.

Yılbaşından bu yana işçi, elektrik ve hammadde gibi maliyetlerde yaşanan artışların fiyatlara yansıdığını açıklayan Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte simit fiyatına zam geldiğini duyurdu.

Yapılan zamla birlikte simit bu hafta itibarıyla Ankara'da 5 liradan satılacak. Bu hafta sonuna kadar Ankara Simitçiler Odası'nın zam talebine onay vermesi ve zammın resmileşmesi bekleniyor. 90 gram simitin 4 liradan 5 liraya çıkarılması için talepte bulunduklarını belirten Delibaş, "Tüm maliyetlerimiz artarken biz kafamıza göre artış yapamıyoruz. Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşların bu zammı onaylaması gerekiyor. Bu talebimiz onaylandı ve biz şimdi resmi yazıyı bekliyoruz. Yazının gelmesi ile birlikte bu hafta sonunda itibaren simit fiyatı artacak" diye konuştu.

Esnafın maliyetleri karşılamakta zorlandığını belirten Delibaş, "Biz zam talep ettik ama bu talebimiz onaylanıncaya kadar maliyetlerimiz yeniden arttı. Şimdi simit 5 TL olacak. Bazı esnaf 6 TL’den simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ankara simide zam daha 5 tl 5 lira ankarada başkent Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı savaş delibaş