Antalya Büyükşehir Belediyesi İşçilerinin 723 Günlük Grevi Mahkeme Kararıyla Sona Erdi

TAKİP ET

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası mensubu 7 bin 338 Antalya Büyükşehir Belediyesi işçisi 723 günlük grevi sona erdirdi.

Söz konusu grevi toplu iş sözleşmesinin zamanında imzalanmaması nedeniyle başlatan Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil işçilerinin 2 yıldır mağdur olduğunu belirterek 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sürekli işçi salahiyeti verilen işçilerin taşeron işçi olarak çalıştıkları dönemdeki koşullarda çalışmak zorunda bırakıldıklarını ifade etti.

Söz konusu KHK ile birçok belediyede sürekli işçi statüsü verilen işçilere gerekli hakların da verildiğini ve kadrolu çalışanlarla haklarının ve ücretlerinin eşitlendiğini söyleyen Kandil Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine haklarını vermediğini belirtti.

Mahkemenin kararı sonrasında yetkili makam İŞKUR'un grevin bitirilmesi tutanağını duyurmasıyla sona eren grevin "en uzun süren grev" olarak tarihe geçtiğini belirten Kandil, "Hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Mahkeme kararı kesin olmadığı için gerekçeli kararın yazılmasıyla birlikte itiraz sürecinde istinaf mahkemesine itirazımızı yapacağız" diye konuştu.

Gönül İsterdi ki Toplu Sözleşmemizi İmzalayarak Grevimizi Sonlandıralım

"Gönül isterdi ki toplu sözleşmemizi imzalayarak grevimizi sonlandıralım" diyen Kandil, "Ama işçi arkadaşlarımıza 1 lira dahi zam teklif edilmemiştir. Buradan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e bir kez daha sesleniyoruz. Yetkimiz halen daha devam ediyor. Gelin, emekçi arkadaşlarımızı mağdur etmeyin. 7 bin 338 arkadaşımızın mağduriyetini giderin. Toplu İş Sözleşmesini masada uzlaşarak imzalayalım" ifadelerini kullandı.

Grevin sona ermesiyle birlikte belediye binasının önündeki "Bu işyerinde grev vardır" yazılı pankart da işçiler tarafından kaldırıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İşçilerinin 723 Günlük Grevi Mahkeme Kararıyla Sona Erdi