Asgari Ücrete Yılda 2 Kez Zam Gelebilir

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücrete yılda iki kez zam sinyali verdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TVNET'te konuk olduğu programda yaptığı açıklamada tarihin en yüksek asgari ücret artışını yaptıklarını belirterek "Bu maliyet artışlarına gelirsek gerekirse hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın asgari ücretin yeniden değerlendirmesini gündeme getirebilir" dedi.

Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini ileri süren Özkan, sunucunun "Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusuna yanıt olarak "Yapılabilir" yanıtını verdi.

TÜİK ve ENAGrup Enflasyon Rakamlarını Açıkladı


Erdoğan'ın daha önce bu konuda açıklama yaptığını belirten Özkan, "Yani, bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız, yapmaya da hazırız" diye konuştu.

"Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz" diyen Özkan, "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin illa Ocak ayında değil vakti saati gelince zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" ifadelerini kullandı.

akp asgari ücret cahit özkan enflasyon ezdirmeyeceğiz yılda iki kez zam sinyali