Atilla Yeşilada: Merhaba Sevgili Vatan Hainleri

TAKİP ET

Ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada, YouTube kanalında "vatan hainleri, faiz lobileri ve dış güçlerin maşalarına" seslendi.

YouTube kanalında yayımladığı "Ekonomide Ani Fren Günleri Geliyor" başlıklı videosunda dikkat çekici ekonomik değerlendirmelerinde bulunan Atilla Yeşilada şu uyarılarda bulundu:

"Arkadaşlar yeni ekonomi modelinin sonuçlarına geleyim: Bir(Birincisi), iki gün önceydi galiba, Twitter'da çok paylaşıldı. Bir ilimizde -inanın hatırlamıyorum- Halk Ekmek kuyruğu, yağmurun altında yüzlerce metre, insanlar bekliyor.

İki, birinci el araba kalmadı. İkinci el arabalarda fiyatlar bir milyona çıktı.

Üçüncüsü fırıncılar 'Biz artık bu fiyata ekmek üretemeyiz 5 liradan azı bizi kurtarmaz' diyor. Taksiciler taksimetreye yüzde 100 zam istiyor.

Zam yapabilen, zamları hükümet tarafından onaylananlar yollarına devam edecekler ama fiyatları çok yükseldiği için talep azalacak. Bir de zam yapamayanlar var...

Yokluk, Kıtlık ve Az Bulunan Mallar İçin Sıra Bekleme Dönemi

Sürekli olarak kamunun gözü önünde olan süper marketler, şunlar bunlar... Onlar ne yapacak? Rafları boşaltacaklar. Belki fırıncılar diyecek ki 'Ya kusura bakmayın biz bu fiyattan üretemiyoruz. Ben fırını kapatayım işler düzelinceye kadar.' Eczacı diyecek ki 'Ben artık açmayayım, çünkü ilaç yok depomda.'

Yani yokluk, kıtlık ve bazı yerlerde az miktarda var olan mallara erişmek için de sıra bekleme dönemi başlıyor arkadaşlar."

 

atilla yeşilada merhaba sevgili vatan hainleri