Atlasjet İflas Etti

TAKİP ET

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kardeşi Ali Murat Ersoy'a ait Atlasjet Havacılık A.Ş.'nin iflas talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Yaklaşık 2 yıldır çalışanlarının maaşını ödemeyen Atlasjet'in iflas talebi 17 Haziran 2021 Günü Bakırköy Adliyesi'nde görülen duruşmada kabul edilerek Atlasjet Havacılık A.Ş.'nin iflasına hükmedildi. Kararla birlikte iflas davası Bakırköy İcra ve İflas Müdürlüğü'ne aktarılacak.

Firmadan alacaklarını alamayan Atlasjet mağdurlarını temsil eden Avukat Şehnaz Taygur'un duruşma sonrasında yaptığı açıklamada "Şu andan itibaren kurulacak İflas Masası ile alacakların tahsil edilebilmesi için Atlasjet ve İştiraklerinde bulunan şirketler ve mal varlıkları İflas Masası tarafından icra yoluyla satışı sonrası alacaklılara dağıtılacak. Bu konudaki detayları daha sonra paylaşıyor olacağız.

Eski çalışanlar açısından ise, İflas Kararı ile birlikte, çalışan alacaklarını bir bölümünü Ücret Garanti Fonundan talep etmek için başvuruda bulunacaklar. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuyu TBMM Genel Kurulu'na taşıyan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Burada aileleriyle, çoluk çocuklarıyla birlikte borçlarıyla baş başa kalmış 2 bine yakın insandan bahsediyoruz. Hakları var ama alamıyorlar, üstelik de şu anda Kabinede bulunan bir bakanın adı kullanılarak bu insanların aldatıldıkları çok net gözüküyor. Seslerini duyurabilmek için ellerinden geleni yaptılar, Bakan Ersoy belki seslerini duyar diye onun şirketinin önünde çadır bile kurdular ama yetkililerden hala seslerini duyan yok.

AtlasJet Havacılık yani Atlasglobal, 2019 yılının Kasım ayı itibarıyla personelinin maaşlarını ödememeye başladı. İddialara göre, şirketin büyük hissedarı Ali Murat Ersoy çalışanlarla yaptığı toplantılarda 'Biz Ersoylarız, bizde kimsenin alacağı kalmaz' diyerek çalışanlara maaşlarının biraz gecikmeli olsa da ödeneceği teminatını verdi. Aynı şekilde, aile bireylerinden Mehmet Nuri Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanı olmasını da ima ederek şirketin batmayacağını, Ankara'nın devreye gireceğini ve kimsenin alacağının kalmayacağını dile getirdi. Ancak alacaklar kaldı ve hâlâ hiç kimse bugüne kadar 1 kuruş alamadı" ifadelerini kullandı.

 

Atlasjet İflas Etti