Avrupa'da En Çok Asgari Ücretli Türkiye'de

TAKİP ET

Avrupa'da en çok asgari ücretli çalışan oranını barındıran ülke Türkiye oldu.

Hükümetin açıkladığı resmi verilere göre çalışan nüfusun yarısına yakınının asgari ücrete tabi olduğu Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek oranda asgari ücretli çalışana sahip.

2014 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de kayıtlı çalışanların yüzde 42,9'u asgari ücretle çalışıyor.

2010 yılı verilerine göre bu rakamı Avrupa'da en yakından takip eden ülke yüzde 16,8'lik oranla Portekiz. Portekiz'i ise yüzde 6,2 ile Yunanistan, yüzde 4,9 ile İngiltere, yüzde 4 ile Romanya ve yüzde 3,3 ile Hollanda takip ediyor.

Bunun yanında Türkiye'de varlığı bilinen büyük sayıdaki kayıt dışı çalışanlar hesaba katıldığında Türkiye'deki oranın yüzde 42,9'un çok üzerinde olduğu düşünülüyor. Bu konudaki resmi verilerin en son 2014'te açıklanmış olması da bir belirsizlik yaratıyor. Meclis'teki muhalefet partilerinin sunduğu soru önergelerine ise cevap verilmiyor.

Ayrıca 2010 yılı verilerinde yer alan yüzde 43'lük oran yalnızca 10'dan fazla çalışan istihdam eden iş yerlerini kapsadığı için gerçek rakam bilinemiyor.

Avrupa'da En Çok Asgari Ücretli Türkiye'de