"Aylık 70 Bin TL Maaşla Çalışacak Yazılımcı Bulamıyoruz"

TAKİP ET

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, "70 bin TL aylık maaş ile çalışacak yazılımcı bulamıyoruz" dedi.

Yeni geliştirilen ABStocks adlı yeni bir kripto para borsa yazılımının lansmanında konuşan AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak aylık 70 bin lira maaşla yazılımcı bulamadıklarını iddia etti.

"Yazılıma bugüne kadar 4 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Sektörün düzene girmesini, Türkiye'nin bu alanda güçlü ve güven veren bir ülke olmasını istiyoruz" diyen Bayrak, "4 ülkede 2 milyar Euro’luk yatırımımız var. Yakın bir süreç içerisinde AB Grup Holding'in de gücünü kullanarak Avrupa ve Amerika'ya açılmayı planlıyoruz. Tüm bu stratejimizin temelinde, Bodrum’da 150 milyon dolar yatırımla hayata geçireceğimiz teknoloji üssü var. Buradaki asıl hedefimiz genç yazılımcılar yetiştirmek ve istihdam ekosistemine dahil etmek" şeklinde konuştu.

Bayrak, "Ülkemizin yakın gelecekte küresel yazılım sektöründe söz sahibi bir ülke olmasını arzuluyoruz. Bu alandaki yatırımlarımızı ilk sıraya aldık. Aylık 70 Bin TL maaş veriyoruz, yazılımcı bulamıyoruz. Ülkemizin bir an önce kendi yazılımcısını yetiştirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Aylık 70 Bin TL Maaşla Çalışacak Yazılımcı Bulamıyoruz