Aytun Çıray: "Hudut Namustur" Diyenleri Tehdit Edenler Bu Vatanın Evlâdı Olamaz

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, alıkonularak zorla video çektirilen Ahmet Çakmak'la ilgili açıklama yaptı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray Ahmet Çakmak'ın yayımladığı videoyu resmi Twitter hesabından alıntılayarak "Belli ki bu genç tehdit edilmiş. Çünkü 'HUDUT NAMUSTUR' pankartını asmak için para istenmez. Ama asıl sorun 'HUDUT NAMUSTUR' diyenlerin tehdit ediliyor olması. Hudut namustur diyenleri tehdit edenler varsa bu vatanın evlâdı olamaz. Olsa olsa ajan olur. Ve bir gün devlet yakalar!" dedi.

Çıray sonraki paylaşımında ise "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "Hudut namustur" dedi. Komutanlarla Edirne'den Yunan'a seslendi. Yani ajanlığa soyunanlara hesap sorulur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise Ahmet Çakmak'ın alıkonulması üzerine açılan "Ahmet Nerede?" etiketiyle bir paylaşım yaparak "Ben #AhmetNerede diye sormayacağım. Zira anlaşılan odur ki, nerede olduğu herkesçe malumdur. Bu densizliği yapanlara sözü geçenler başta olmak üzere, İçişleri ve Adalet Bakanını göreve davet ediyorum. Bazı çevrelere suç işleme imtiyazı tanımak herkes için çok tehlikelidir!.." dedi.

Ne Olmuştu?

6 Türk genci İstanbul'un çeşitli yerlerine yasa dışı göçmen karşıtı pankartlar asmış, sonrasında kısa sürede gözaltına alınarak terörle mücadelede sorgulanmışlardı. Sonrasında ise 6 gençten biri olan Semir Yapıcı'ya evinin önünde saldırı düzenlenmişti.

Dün gece ise 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Çakmak Twitter hesabından şüpheli bir video yayımladı. Çakmak'ın tavırları nedeniyle videonun zorla çektirildiği konuşulurken yakınları Çakmak'a ulaşılamadığını bildirdi. Son olarak ise avukatları Ahmet'in kurtarıldığını açıkladı.

Aytun Çıray Hudut Namustur Diyenleri Tehdit Edenler Bu Vatanın Evlâdı Olamaz