Azerbaycan Türkleri Laçın'a, Laçın Türk Milletine Kavuştu

TAKİP ET

Kesin Türk zaferiyle sonuçlanan II. Karabağ Savaşı'nın ardından Azerbaycan-Ermenistan-Rusya arasında imzalanan 10 Kasım 2020 bildirisiyle geçici olarak Rus kontrolüne geçen Laçın şehri yeniden Türk milletine, Azerbaycan ordusu ise yeniden Laçın'a döndü.

2020 yılında meydana gelen II. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan, Ermenistan ordusunu mağlup etmiş, Ermenilerin barış istemesinin ardından Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya 10 Kasım 2020 bildirisine imza atmıştı.

Bildiriye göre Ermenistan, Laçın şehrini ve Zabuh ile Sus köylerinin yer aldığı Laçın koridorunu Azerbaycan'a bırakacaktı.

Bölgede yaşayan Ermeni işgalciler ve Rus birliklerin Laçın'dan ayrılmasıyla Azerbaycan ordusu bugün yeniden Laçın şehrine girdi.

Türk birlikleri şehre girerken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bugün Ağustos'un 26'sında biz Azerbaycanlılar, Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrine konuşlandırıldı. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Bu vesileyle tüm Laçınlıları ve Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın! Yaşasın Azerbaycan!" açıklamasını yaptı. 


Ermeniler Laçın'ı Yaka Yaka Geri Çekiliyor: Ay Sonunda Azerbaycan'a Devredilecek

azerbaycan türkleri laçın döndü