Babacan AKP'nin Faiz İndirimi Deneyine Tepki Gösterdi

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin baskısıyla alınan faiz indirimi kararlarına tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Merkez Bankasının aldığı faiz indirimi kararlarıyla döviz kurunun göz göre göre fırlamasına tepki gösterdi.

Babacan resmi Twitter hesabından "Eylül’de faizi indirdi, kur arttı, enflasyon arttı. Ekim’de yine indirince yine arttı. Kasım’da yine indirince yine arttı. Benzine kibrit çakıyorsunuz, patlayarak yanıyor. Yine deniyorsunuz, yine yanıyor. Anlamıyor musunuz? Niçin bu ülkeye tekrar tekrar zarar veriyorsunuz?" ifadeleriyle yayımladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Eylül ayında Merkez Bankası faizi indirince kur arttı, enflasyon arttı. Hep beraber gördük mü? Gördük.

Ekim ayında Merkez Bankası faiz indirince ne oldu? Kur yine arttı, enflasyon arttı.

Kasım'da üçüncü kez Merkez Bankası yine faiz indirdi yine kur arttı, yine enflasyon arttı. Üç kere denediniz ya, üç kere denediniz.

Faiz talimatla düşmez. Bunlar ne yapıyor? Benzine kibrit çakıyor, patlıyor yanıyor. 'Allah Allah, böyle olmaması lazımdı.'

İkinci ay yine benzine kibrit çakıyor, yine benzin yanıyor, patlıyor. "Allah Allah diyorlar, niye böyle oluyor? 

Üçüncü kere yine kibrit çakıyor, benzin yanıyor, patlıyor. 'Niye oluyor bu?' diyorlar. İnanın bu kadar basit ya. Allah aşkına anlamıyor musunuz diye soruyorum kendilerine. 

Daha görmüyor musunuz, anlamadınız mı, öğrenmiyor musunuz? Hadi bilmiyorsunuz yaptığınız deneylerden de mi en ufak bir fikir almadınız? Niçin bu ülkeye tekrar tekrar zarar veriyorsunuz?"

ali babacan deva partisi dolar faiz