Babuşçu: Enflasyonda Tek Haneli Rakam İçin En Az 3 Yıl Var

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin değerlendirmesinin aksine Haziran 2023'te tek haneli enflasyon görülmesi öngörülmüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Haziran 2023'te seçime tek haneli enflasyonla gidileceğini söylemişti. 

Nebati: Seçime Tek Haneli Enflasyonla Gideceğim

Nebati'nin sözlerini gerçekçi bulmadığını belirten ekonomist Şenol Babuşçu, Nebati'nin sözlerini "hayal" olarak niteledi.

Şu anda enflasyonun yüzde 36 olduğunu belirten ekonomist Şenol Babuşçu, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Ocak ayı sonunda yani 3 Şubat’ta açıklanacak olan enflasyonun ben yüzde 40’ın üstünde olacağını tahmin ediyorum. Hatta yüzde 45-50’lere doğru yaklaşabilir. Şubat ve mart aylarında da artmaya devam edecek. Mart sonu itibarıyla tahminen enflasyon yüzde 50’li rakamlarda olacak, yani yüzde 50-55 civarı ile karşılaşacağız" dedi.

Bakan Nebati'nin dediğinin aksine enflasyondaki zirve noktasının Ocak değil mart ayında ve yüzde 50-60 arasında olmasının beklendiğini belirten Babuşçu, 2022 yılının yüzde 40 enflasyonun altında bir rakamla bitirilebilmesini mümkün görmediğini söyledi.

Nebati'nin sözlerini "O nedenle 2023 seçimlerinde tek haneli enflasyon rakamı hayal" ifadeleriyle yorumlayan Babuşçu, "Tek haneli rakam Türkiye’de enflasyon için ne zaman olabilir? Buna en az 3 yıl var. Beklentiler de onu gösteriyor. 2023 seçimlerine kadar Türkiye’de enflasyon yüzde 20’nin altına inemez. Tek haneli rakamlarla karşılaşma olasılığımız hemen hemen hiç yok" şeklinde konuştu.

erdoğan market enflasyon şenol babuşçu tek haneli