Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin "7 bin 500 lira" rakamını açıklayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün sözlerini yalanladı. Bakan bilgin açıklamasında "Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret sorusunu cevapladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz kısa bir süre önce "7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret, belki onun üstünde düşünülebilir" açıklamasını yapmıştı.

Buna tepki gösteren Bakan Bilgin, "Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar?" diye sordu.

"Şimdi Ben de '20 Bin Olacak' Diyeyim"

"Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirerek komisyon tarafından belirlenecek" diyen Bilgin, asgari ücretin belirlenmesinde yasal sürecin belli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Rakam Söyleyenlerin Hiçbiri Gerçeği Yansıtmıyor"

"Şimdi ben de '20 bin olacak' diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz." 

bakan bilgin çalışma ve sosyal güvenlik bakanı asgari ücret açıklaması 20 bin diyeyim vedat demiröz