Bakan Bilgin: Masamızda Sadece Bir Tane EYT Formülü Var

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, masada sadece tek bir EYT formülü olduğunu belirterek Almanya ve Hollanda modellerinin zikredilmesinin doğru olmadığını açıkladı.

Kabine toplantısının ardından A Para'nın yönelttiği soruya cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışma grupları olduğunu ve yılbaşına doğru çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

EYT konusunda masada tek bir formül olduğunu belirten Vedat Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" diye konuştu.

EYT konusunda çalışmakta olan aşamalı çalışma gruplarının faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Bilgin, "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

vedat bilgin bakan çalışma ve sosyal güvenlik bakanı masamızda sadece bir tane eyt emeklilikte yaşa takılanlar formülü var almanya hollanda modeli