Bakan Varank'a Karikatür Yanıtı: Oldu! Mizahı da Sizden Öğreneceğiz

TAKİP ET

"Türkiye bir uzay ülkesidir" sözleriyle alay konusu olan Bakan Varank'ı dergisine taşıyan LeMan, Varank'ın dergiyi alıntılayarak söylediği sözlere cevap verdi.

Bu haftaki kapağına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "Türkiye bir uzay ülkesidir" sözlerini taşıyan mizah dergisi LeMan, Varank'ın kendilerini alıntılayarak söylediği sözlere "Oldu! Mizahı da sizden öğreneceğiz" yanıtını verdi.

Mustafa Varank'ın "Türkiye bir uzay ülkesi, ülkemizde uzay alanında gelişmiş çok önemli kabiliyetler var. Biz de Türkiye Uzay Ajansı'nın hazırladığı Milli Uzay Programı ile bu kabiliyetleri bir araya getirerek tam bir koordinasyon içerisinde önemli hedefler belirledik” ifadeleri nedeniyle espri konusu olmasının ardından olayı kapağına taşıyan LeMan dergisine "Yerçekimsiz ortamda böyle oturmak mümkün değil. Asgari seviyede de olsa temel bilimler bilgisi ve iyi mizah anlayışına sahip olmadığınız anlaşılıyor. TÜBİTAK popüler bilim yayınlarını takip ederek belki kendinizi ve mizah anlayışınızı geliştirebilirsiniz" sözleriyle tepki gösteren Varank'a LeMan dergisinden cevap gecikmedi.

LeMan dergisi çizeri Tuncay Akgün, Bakan Varank'ın sözlerine "Oldu! Mizahı da sizden öğreneceğiz. Mr Spock’la Kaptan Kirk de yıldız gemisi Atılgan’da uçarak takılıyorlar zaten" şeklinde cevap verdi.

 

mustafa varank leman dergisi leman mizah cevap çizer varanka cevap mizahı da sizden öğreneceğiz oldu