Bakırköy Belediyesi Aşı Yaptırmayanların Çocuklarını Belediye Kreşlerine Almayacak

TAKİP ET

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, aşı yaptırmayanların çocuklarını belediye kreşlerine almayacaklarını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından "Aşı yaptırmayanların çocuklarını Bakırköy Belediye Kreşlerine kabul etmeyeceğiz!" videolu bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "Çocuklarımızı yarınımız, gençlerimizi geleceğimiz olarak görüyoruz. Bakırköy Belediyesi olarak Türkiye’de nüfusa oranla en çok çocuklara kreş hizmeti veren belediyeyiz. Yeni eğitim öğretim dönemine girerken kreşlerimizde bütün hazırlıklarımızı tamamlayarak çocuklarımızı en iyi seviyede, en sağlıklı ortamda hizmet vermek için hazırız. Fakat sadece bizim bu hizmeti verirken dezenfeksiyonu yapmamız, mesafeye özen göstermemiz, çocuklarımız için her türlü hazırlığı yapmamız yetmez.

Aynı zamanda toplumda bilinen aşı karşıtlığına karşı biz de Bakırköy Belediyesi olarak, kreşlerimizde eğitim alacak olan çocuklarımızın anne ve babalarının mutlaka aşılı olmalarının gereğine inanıyoruz. Bu maksatla aşısı olmayan anne babaların çocuklarını ne yazık ki kreşlerimize kabul edemeyeceğiz. Değerli veliler, lütfen çocuklarımızın sağlığı, toplumumuzun sağlığı açısından aşı olmayı ihmal etmeyiniz.Yeni eğitim öğretim döneminde çocuklarımıza sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Aşılanmamış Vatandaşlar İçin PCR Genelgesi

İçişleri Bakanlığı aşılarını yaptırmamış vatandaşlar için PCR genelgesi yayımlamış ve aşılanmamış vatandaşlar için kamusal alanlara girişlerde negatif PCR testi sunma zorunluluğu getirilmişti.

Bakırköy Belediyesi Aşı Yaptırmayanların Çocuklarını Belediye Kreşlerine Almayacak