Bartın Valiliği 128 Milyar Dolara Dair Her Türlü Pankartı, 128 Sayılı Kararla Yasaklayarak Bir Paradoks Yarattı

TAKİP ET

Türkiye'nin hazinesinden "buhar olup uçan" 128 milyar doların hesabını sormak şöyle dursun artık kayıp milyarları çağrıştıracak rakamların bile yazılması yasaklanıyor. Son olarak Bartın Valiliği, aldığı 128 Sayılı kararla kendi çapında bir paradoks yaratmış oldu.

CHP, Türkiye'nin hazinesinden "buhar olup uçan" 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin 81 ildeki parti binalarına "128 Milyar Dolar Nerede?" yazılı afiş ve pankartlar astırmıştı.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" içerdiği gerekçesiyle toplatılan söz konusu pankartların yerine bu defa "128 milyar dolar" imaları içeren başka afişler asılmaya başlamıştı. Ancak çok geçmeden bu afişler de mülkî idarenin aldığı ısmarlama kararların polis zoruyla uygulanması neticesinde üzerinde yalnızca "128" sayısı yazıyor olsa bile indirilmişti. Hatta Çin virüsü salgınına karşı mücadelede dünyanın birçok ülkesinden daha iyi bir süreç yürütüldüğünü iddia eden erk sahipleri, bu kapsamda, dünyada eşi benzeri görülmemiş ve bundan sonra görülmesi de mümkün olmayan bir tedbire başvurarak afiş ve pankart asmayı yasaklamıştı. 

Adeta "yasal olmayan sayı" ilan edilen 128 sayısına ilişkin bugün, ilginç bir gelişme meydana geldi. Bartın Valiliği de "128 Milyar Dolar Nerede?" ve bu ifadeyi çağrıştırabilecek her türlü afiş ve pankartın ilgili "yasalar" gereği kolluk gücü marifetiyle kaldırılmasına ilişki bir karar yayımladı. Ancak Valilik'in yayımladığı bu kararın bizzat kendisi "128 Sayılı Karar" olarak kayıtlara geçti.

128 Milyar Dolar nerede Bartın Valiliği Bartın 128 Sayılı Karar AKP CHP damat Berat Albayrak 128 Milyar dolar afiş Muhalefet